Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradonačelnica Orahovice:

Svaki naš sugrađanin ima pravo na dostojanstvenu zdravstvenu skrb

Foto: Radio Orahovica
"U protekloj godini u zdravstvo smo uložili 308.212 kuna", kaže gradonačelnica Ana-Marija Petin

Ulaganje u zdravstvo, uz obrazovanje i gospodarstvo, jedna je od najbitnijih stavki svakoga gradskog proračuna u Orahovici. Proteklu 2019. godinu Orahovica će po pitanju zdravstvene skrbi pamtiti po rješavanju problema pedijatra te po nastavku dolaska liječnika specijalista iz Opće bolnice Virovitica, piše portal Radio Orahovica.

Čuvanje okoliša i povezivanje Jezera s gradom U Orahovicu stiglo šest električnih bicikala, moći će ih koristiti građani i turisti

Osigurali pedijatra

Pedijatrica Maja Vučinić, ujedno i subspecijalistica endokrinologije i dijabetologije, od travnja brine se o orahovačkoj djeci, a dva radna dana i u protekloj godini u orahovačkom Domu zdravlja provodili su liječnici specijalisti Opće bolnice Virovitica, internist i gastroenterolog doktor Simić te urolog dr. Karlović.

– Kada smo preuzimali odgovornost za ovaj grad, govorili smo da će jedan od prioriteta biti poboljšanje zdravstvene skrbi za sve naše sugrađane. Uložili smo puno napora ne bi li Orahovici osigurali pedijatra i uspjeli smo u tome. Danas u Orahovici rade i dva specijalista pa s pravom mogu reći da smo u protekloj godini ostvarili ono što smo i obećali našim sugrađanima – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.

Uručeno vozilo DVD-u Gradonačelnica uručila ključeve novog vozila Riješen akutni problem orahovačkog vatrogastva – dobili novu cisternu

Željeli bi još specijalista

U protekloj godini za hitnu medicinsku pomoć Grad Orahovica izdvojio je 165.212 kuna. Liječnici specijalisti i rad pedijatrice financirani su sa 118 tisuća kuna, dok je za nabavu medicinske te uredske opreme i namještaja za novosagrađenu Dnevnu bolnicu u Virovitici izdvojeno 25 tisuća kuna. Zdravstvena zaštita postala je dostupnija svim građanima koji su upućeni na orahovački Dom zdravlja.

– U protekloj godini u zdravstvo smo uložili 308.212 kuna. Smatram da je to iznos koji su zaslužili naši sugrađani. Naravno da uvijek ima prostora za daljnja ulaganja i na tome već radimo. Željeli bismo u Orahovicu dovesti još specijalista, ali i liječnika opće prakse, posebice mladih, koji su zainteresirani doći živjeti i raditi u naš grad. Svaki naš sugrađanin ima pravo na dostojanstvenu zdravstvenu skrb i mi ćemo i dalje ustrajati na tome – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.