Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Briga o mladima

Svaki učenik koji se odluči za deficitarno strukovno zanimanje, dobit će stipendiju

deficitarna zanimanja
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Završio je ovogodišnji ciklus predstavljanja deficitarnih obrtničkih zanimanja zagorskim učenicama i učenicima osmih razreda

Prezentacije deficitarnih obrtničkih zanimanja odrađene su u svim zagorskim osnovnim školama, a posljednja među njima održana je u srijedu u OŠ Sveti Križ Začretje.

- Postoje određena zanimanja za koja se unaprijed zna da je s njima gotovo nemoguće naći posao. Mlada osoba nakon završetka školovanja godinu, dvije provede na Zavodu za zapošljavanje, a nakon toga je prisiljena ići u prekvalifikaciju. Došlo je vrijeme da prestanemo školovati djecu za burzu rada. Na prezentacijama smo djeci željeli poručiti da sve one koji se odluče školovati za neko od deficitarnih strukovnih zanimanja, čeka siguran posao na području županije. Ono što je još bitnije - Županija će svakom učeniku koji se odluči školovati za neko od deficitarnih obrtničkih zanimanja, davati stipendiju tijekom cijelog školovanja. Vodimo brigu o mladima i njihovoj budućnosti i upravo zbog toga imamo najmanju stopu iseljavanja u RH- rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, izvijestili su iz Županije.

Prezentacije po školama organizirali su Krapinsko – zagorska županija, HGK ŽK Krapina, HZZ Područni ured Krapina i Obrtnička komora KZŽ.