Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 131 pregleda
U Splitu otvoren ured europarlamentaraca

Sve o projektima EU i korištenju fondova sada na jednom mjestu

ured u Splitsko-dalmatinskoj
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Ured dvoje hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu Željane Zovko (HDZ) i Ivice Tolića (HDZ) otvoren je u petak u Splitu, sjedištu Splitsko-dalmatinske županije

U njemu će građani i poduzetnici moći dobiti informacije o projektima Europske unje na području te županije i mogućnostima korištenja fondova EU-a.

Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja je istaknuo kako je otvaranje ovog ureda veliki iskorak Splitsko-dalmatinske županije.

"Ovim uredom Splitsko-dalmatinska županija jača svoju poziciju u projektima EU-a jer će dvoje parlamentaraca EU-a posredstvom tog ureda biti naši lobisti u institucijama EU-a pošto će građani moći od njih iz 'prve ruke' dobiti informacije koje ih interesiraju", kazao je Ževrnja.

Dodao je kako će ured biti otvoren pet radnih dana u tjednu a ponedjeljkom i petkom Zovko i Tolić će osobno boraviti u njemu i biti na raspolaganju svim zainteresiranima. Zovko je istaknula kako je otvaranje ureda europarlamentaraca od neprocjenjive vrijednosti za Split jer će u njemu građani i poslovni ljudi moći predočiti i svoje zamisli glede projekata EU-a.

"Na taj način mi ćemo steći uvide u ono što je najpotrebnije Splitsko-dalmatinskoj županiji," kazala je Zovko. Po njenim riječima ured europarlamentaraca u Splitu je važan i zbog projekata Europske unije koji se odnose na prekograničnu suradnju sa susjednom Bosnom i Hercegovinom s kojom graniči Splitsko-dalmatinska županija.

Tolić je rekao kako će splitski ured europarlamentaraca približiti Europsku uniju i njene projekte građanima Splitsko-dalmatinske županije. "Nećemo se baviti visokom politikom nego ćemo razmatrati ono što je od javnog interesa za tvrtke i poduzetnike ali i za obične građane u Splitsko-dalmatinskoj županiji," objasnio je Tolić.