Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
ZAHVALJUJUĆI SUFINANCIRANJU GRADA

Sve više vlasnika kastrira i sterilizira svoje ljubimce

psi, pas
Foto: GRAD POŽEGA/ILUSTRACIJA
Kastracija pasa i mačaka najsigurniji je način na koji vlasnici kućnih ljubimaca mogu izbjeći probleme koji nastanu kad se dogodi neplanirano i neželjeno potomstvo kojem treba naći novi dom.

U svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja kao i osiguranja učinkovite skrbi za napuštene životinje, Grad Požega donio je 1. srpnja 2019. odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom.

Grad Požega nastavlja sufinancirati hvalevrijedan projekt Uslugu sterilizacije i kastracije pasa i mačaka zatražilo je 499 Požežana

Prema informacijama na službenim internetskim stranicama Požege, a koje im je ustupila Veterinarska stanica Požega kao partner na projektu, od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine u akciju se uključio velik broj vlasnika kućnih ljubimaca koji su iskoristili mogućnost kastracije i sterilizacije pasa i mačaka.

Točnije, uslugu sterilizacije ženke psa zatražila su 93 vlasnika, kastraciju muškog psa njih 37, sterilizaciju mačke čak 156 vlasnika, kastraciju mačke njih 43, dok je svoje životinje mikročipom označilo 135 vlasnika. Ove godine do 30. rujna uslugu sterilizacije ženke psa zatražilo je 65 vlasnika, kastraciju muškog psa njih 37, sterilizaciju mačke 183 vlasnika, kastraciju mačke njih 44, dok su svoje životinje mikročipom označila 204 vlasnika.

Kutina ZA PSE I MAČKE Sufinanciranje sterilizacije i kastracije

Do sada su u tu svrhu od predviđenih 70 tisuća kuna utrošene 53.802 kune. Kastracija pasa i mačaka najsigurniji je način na koji vlasnici kućnih ljubimaca mogu izbjeći probleme koji nastanu kad se dogodi neplanirano i neželjeno potomstvo kojem treba naći novi dom.