Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
financije

Sve županijske ustanove poslovale pozitivno, Dom zdravlja morao u dug

Foto: Zagrebačka županija
Sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija u 2018. godini poslovali su pozitivno, osim Doma zdravlja koji je morao vlastitim sredstvima financirati troškove specijalizacije

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2018. godinu prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od gotovo 655 milijuna kuna i ispunjeni su na razini 96,31 posto plana. Ukupni rashodi u 2018. godini iznose nešto više od 617 milijuna kuna. U istom razdoblju u izvornom proračunu ostvareni su prihodi od više od 347 milijuna kuna, tj. 97,13 posto od plana te rashodi od gotovo 330 milijuna kuna.

Poticaji Zagrebačka županija za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora dodjeljuje 1,7 milijuna kuna

Zbog izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Županijska skupština donijela je kriterije po kojima će se određivati zakupnina kod davanja u zakup poslovnih prostora Doma zdravlja Zagrebačke županije. Zakupnina će se utvrđivati prema površini poslovnog prostora, zoni u kojoj se nalazi, starosti objekta i prema tome koriste li ordinaciju jedan ili dva zakupca. Svaki od kriterija ima svoj koeficijent te će ukupnu cijenu zakupnine činiti njihov umnožak.

Župan zadovoljan

– Promatrajući razdoblje unazad 10 godina, radi se o dosad najvećoj realizaciji i prihoda i rashoda proračuna Zagrebačke županije – kazao je župan Stjepan Kožić.

Sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija u 2018. godini poslovali su pozitivno, osim Doma zdravlja Zagrebačke županije koji je morao vlastitim sredstvima financirati troškove specijalizacije 17 liječnika s obzirom na to da je kasnila uplata ugovorenih sredstava. Donesena je i odluka o dodjeli javnih priznanja Zagrebačke županije koja će se dobitnicima uručiti na svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije 17. srpnja. Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se ravnateljici OŠ Sveta Nedjelja Anici Magdalenić, trgovačkom društvu Tabacco iz Zaprešića za proizvod “Hrvatski kišobran“, trgovačkom društvu BIO-ZRNO iz Nove Kapele u općini Dubrava, dugogodišnjem predsjedniku Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivanu Jurkinu, Udruženju obrtnika Zaprešić i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko.

Viroexpo Zagrebačka županija partner na 8. Agroexpu

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskom pjevačkom društvu “Jeka” iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se udruzi Svetojanske mažoretkinje, dok će se nagrada za životno djelo dodijeliti kiparu, slikaru i kulturnom djelatniku Dragutinu Grgasu Belom iz Zaprešića.

Govorilo se i o praznicima

Na aktualnom se satu raspravljalo o modelu školskih praznika, nabavi radnih bilježnica i udžbenika, energetskoj obnovi škola i domova zdravlja.

Vijećnike je zanimalo koliko je prijava stiglo na natječaj za bespovratne potpore poduzetnicima, dok su se ostala vijećnička pitanja odnosila su na obnovu jezera Čiče, voćarsku proizvodnju, nabavu medicinske opreme, gradnju nove bolnice u Bistri...

Pomoćnici u nastavi Javni natječaj za posao koji će olakšati život 127 djece Zagrebačka županija traži 115 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju