Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Podijeljene zahvalnice

Svečano obilježen Dan darivatelja krvi

Foto: Šibensko-kninska županija
Župan Pauk istaknuo je da je u županiji velik broj darivatelja krvi

U povodu obilježavanja 25. listopada – Dana darivatelja krvi – održan je svečani prijam za dobrovoljne davatelje i davateljice krvi u Šibensko-kninskoj županiji. Tom prigodom uručene su zahvalnice i znak priznanja darivateljima i darivateljicama krvi za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 50, 75, 100 puta darovanu krv – izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

SVEČANI PRIJEM Veliki uspjeh za KBK Dalmatino: Djevojke došle kući s medaljama

– Obilježavanjem Dana darivanja krvi možemo potaknuti na razmišljanje svakog čovjeka da postane redoviti dobrovoljni i neplaćeni darivatelj te tako doprinese spašavanju mnogih života – kazao je župan Goran Pauk i dodao:

– U našoj županiji imamo velik broj dobrovoljnih davatelje krvi, na što sam izuzetno ponosan i zato vam hvala na nesebičnosti i humanosti koju iskazujete.

Ministar Pavić na tvrđavi Barone potpisao 17 ugovora vrijednih 100 milijuna kuna Domovi za stare i nemoćne u Šibeniku i Kninu dobili novac za obnovu

Župan Goran Pauk u ime predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović uručio je gospođi Fili Minčić posebno priznanje Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za 75 puta darovanu krv. Dobitnice Zahvalnice i brončanog znaka priznanja za 35 puta darovanu krv su Ivana Raljević iz GDCK Šibenik te Smiljana Bareša i Smiljana Bjegović iz GDCK Vodice. Zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv dobili su Damir Horvatović, Damir Junaković i Ivan Jelušić iz GDCK-a Šibenik; Žarko Anić-Antić i Marko Velićiz GDCK-a Knin te Ante Bodul i Željko Vukušić iz GDCK-a Drniš.

Dobitnici Zahvalnice i srebrnog znaka priznanja za 75 puta darovanu krv su Srećko Babun i Saša Komesarović (GDCK Šibenik) te Darko Jukić i Dinko Vučak-Križan (GDCK Vodice), a Zahvalu i zlatni znaka priznanja za 100 puta darovanu krv dobio je Zlatko Plenča (GDCK Šibenik).