Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
vrijedan 5,2 milijuna kuna

Svečano otvoren Centar za djecu s poteškoćama u razvoju

1/29
"Projekt je trajao oko godinu dana, a od danas će korisnici biti u novoj zgradi, uz uređeni okoliš i igralište. Hvala svima na strpljenju i nadam se da ćete u novom prostoru pronaći sreću i zadovoljstvo rada"

Centar za djecu s poteškoćama u razvoju Dubrovačko-neretvanske županije, vrijedan 5,2 milijuna kuna, otvoren je u četvrtak  u Dubrovniku u blizini Opće bolnice. 

Prema ugovoru s investitorom - dubrovačkim Domom zdravlja, tim će centrom upravljati Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Dubrovačko-neretvanske županije "Dva skalina".

Gradonačelnik uručio ključeve kombi vozila za potrebe OŠ Marina Držića dubrovačka osnovna škola Škola dobila novo vozilo za prijevoz učenika s posebnim potrebama

Zamjenik ravnatelja dubrovačkog Doma zdravlja Olaf John istaknuo je tom prigodom da će korisnici tu pronaći utočište koje su tražili godinama.

"Projekt je trajao oko godinu dana, a od danas će korisnici biti u novoj zgradi, uz uređeni okoliš i igralište. Hvala svima na strpljenju i nadam se da ćete u novom prostoru pronaći sreću i zadovoljstvo rada", rekao je John, ističući doprinos ravnatelja dubrovačkog Doma zdravlja Branka Bazdana u ostvarenju projekta.

Predsjednica Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Dva skalina" Antonija Kovačević rekla je kako njezini članovi novoizgrađeni centar zovu svojom novom kućom, a tajnica te udruge Anita Šetka je podsjetila kako je ideja o izgradnji tog centra nastala prije osam godina.

"Možda je početak ostvarenja ideje bio nespretan, ali rezultat je veliki uspjeh. Imali smo viziju i znali smo da moramo napraviti još jedan skalin više, proširiti rad na nove usluge i veći broj djece. Ponekad je bilo teško ideje dočarati svim akterima, ali kad smo to uspjeli, zapreka više nije bilo.

Roditeljima i korisnicima je centar velik dar, a udruzi velika obaveza. Radit ćemo predano kako bi centar postao mjesto kvalitetne skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju i služio na ponos županiji“, rekla je Šetka.

Foto: Grgo Jelavić

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izjavio je kako nije bitna vrijednost projekta ili trud koji iza tog stoji, nego sam objekt, koji je poseban za građane s poteškoćama u razvoju i olakšanje njihovim roditeljima i svim institucijama.

Investitor 5,2 milijuna vrijednog projekta je dubrovački Dom zdravlja, a zemljište za izgradnju dala je dubrovačka Opća bolnica. Najveći dio novca 4,8 milijuna kuna osigurali su Dom zdravlja Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, 500 tisuća kuna za opremu tog centra donirala je Zaklada "Blaga djela", a projektnu dokumentaciju darovao je Studio "Vetma".

Radove je izvela tvrtka Tonikom, a Grad Dubrovnik osigurat će potporu redovitom radu tog centra.

Dubrovnik Usvojen proračun za 2019. godinu u iznosu od 698,8 milijuna kuna Umirovljenicima ćemo u prosjeku isplatiti 700 kuna božićnice