Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Usvojen proračun za 2019. godinu u iznosu od 698,8 milijuna kuna

Umirovljenicima ćemo u prosjeku isplatiti 700 kuna božićnice

Dubrovnik
1/3
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Ne bude li se koncesionar u Veloj Luci držao obveza, naplatit ćemo sve što možemo, bio je jasan župan

Na sjednici županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije usvojen je proračun za 2019. godinu u iznosu od 698,8 milijuna kuna, s projekcijama za 2020. u iznosu od 614,8 milijuna kuna te za 2021. u iznosu od 606,8 milijuna kuna. Zahvaljujući glasovima 23 vijećnika koji su ga podržali, dok su dva vijećnika bila protiv, a njih sedam suzdržano, Dubrovačko-neretvanska županija ima ‘zeleno svjetlo’ za provedbu svih zacrtanih projekata.

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Trajektna luka Dominče na Korčuli iz fondova eu Županija radi na osam luka, radovi vrijedni više od 400 milijuna kuna

Otvorenje Dva Skalina

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je da je proračun razvojan i jamac stabilnosti te kako će proračunski korisnici dobiti barem jednako sredstava kao što je to bilo i tijekom ove godine.
Sjednicu županijske skupštine vijećnici su iskoristili i kako bi dobili odgovore na brojna pitanja i doznali koji su najvažniji projekti na području županije. Interes građana svakako je i otvaranje Centra za djecu s teškoćama u razvoju Dva Skalina, za čiju je gradnju Županija izdvojila značajna sredstva i time pomogla mališanima koji trebaju pomoć zajednice.

– Otvorenje novog Centra za djecu s poteškoćama Dva Skalina očekujem prije Božića – kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Zdravi obroci za školarce “Školska shema” i ove godine u školama čiji je osnivač županija Obroci voća, povrća, mlijeka svim školarcima

Istaknuo je i da će Županija i ove godine isplatiti božićnice umirovljenicima čije su mirovine ispod 1500 kuna.

– Nadamo se da će se više jedinica lokalne samouprave uključiti u ovakav program, jer umirovljenicima svakako treba pomoći u ovo blagdansko vrijeme. Mi ćemo u prosjeku isplatiti božićnicu od 700 kuna – rekao je župan Dobroslavić.

Odgovarajući na upit o prosvjedima u Veloj Luci protiv tamošnje marine za koju je Županija izdala koncesiju, župan je istaknuo da je pogrešna konstrukcija da je koncesionar od Dubrovačko-neretvanske županije dobio išta osim obveze.

Palijativna skrb U Metkoviću se osniva mobilni palijativni tim Dobroslavić: Među prvima smo u Hrvatskoj u brizi za starije

Javilo se više od 50 OPG-ova

– Na natječaju smo imali samo jednog prijavljenog koncesionara koji je ispunio sve uvjete uključujući i bankovnu garanciju. Oni su od nas dobili obvezu i ne budu li je ispunjavali mi ćemo naplatiti sve što možemo sukladno ugovoru o koncesiji – bio je jasan župan Dobroslavić.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija

Zamjenica župana i predsjednica Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević odgovorila je na upit vezan za akciju prodaje mandarina na javnim površinama u jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske.

– Javilo nam se više od 50 OPG-ova i više od 40 jedinica lokalne samouprave. Akcija je polučila velik uspjeh, a zadovoljni su i građani i proizvođači mandarina – rekla je Žaklina Marević.

Mandarine Velik uspjeh županijske inicijative Svi jedu neretvanske mandarine!