Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
dubrovačka osnovna škola

Škola dobila novo vozilo za prijevoz učenika s posebnim potrebama

Gradonačelnik uručio ključeve kombi vozila za potrebe OŠ Marina Držića
1/2
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
"Rebalansom osigurani iznos prenesen je školi u svrhu kupnje novog vozila. Pritom treba napomenuti kako su se u vremenu nakon prometne nesreće za prijevoz organizirali sami roditelji, odnosno jedan poduzetnik koji je svoje vozilo dao školi na korištenje"

Nakon što im je sredinom studenoga staro vozilo za prijevoz učenika s posebnim potrebama oštećeno u teškoj prometnoj nesreći, dubrovačka osnovna škola "Marin Držić" u četvrtak je dobila novo, vrijedno 222 tisuće kuna, čiju su kupnju financirali Grad Dubrovnik i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je na primopredaji kako su gradska sredstva u iznosu 122 tisuće kuna osigurana rebalansom ovogodišnjeg proračuna. Ministarstvo je osiguralo preostalih 60 tisuća kuna.

Ukrašeni izlozi na Stradunu u blagdanskom ruhu Mališani ukrasili izloge na Stradunu

"Drago mi je da smo u suradnji sa školom i resornim ministarstvom uspjeli riješiti ovaj problem. Rebalansom osigurani iznos prenesen je školi u svrhu kupnje novog vozila. Pritom treba napomenuti kako su se u vremenu nakon prometne nesreće za prijevoz organizirali sami roditelji, odnosno jedan poduzetnik koji je svoje vozilo dao školi na korištenje", rekao je Franković.

Ravnateljica škole Zrinka Capor ocijenila je kako je kombi za školu vrlo bitan, s obzirom na to da ga svakodnevno koristi 14 od ukupno 40 učenika s posebnim potrebama na relaciji od Cavtata na istoku do Orašca na zapadu.

"Desetak dana nismo bili u mogućnosti osigurati djeci prijevoz, ali dobrotom jednog roditelja uspjeli smo i to organizirati. Nakon mjesec dana od nemilog događaja nastavljamo gdje smo stali", izjavila je Capor.

Staro vozilo oštećeno je 12. studenoga u teškoj prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali kod mjesta Zaton, u kojoj su tri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.

Dubrovnik Prihvaćen rekordni proračun vrijedan 741,7 milijuna kuna Pogledajte što će se sve raditi u Gradu sljedeće godine