Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Prihvaćen rekordni proračun vrijedan 741,7 milijuna kuna

Pogledajte što će se sve raditi u Gradu sljedeće godine

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
"Ovo nije ni proračun HDZ-a ni jedne politike, već proračun kojim se rješavaju ključni problemi grada"

Proračun grada Dubrovnika za 2019. godinu u iznosu od 741,7 milijuna kuna izglasovan je na sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća u ponedjeljak navečer nakon gotovo tri sata rasprave, a za 22 posto je veći nego ovogodišnji, koji je iznosio 575 milijuna kuna.

Predstavljajući prijedlog glavnoga gradskoga financijskog dokumenta za 2019. godinu dubrovački gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je riječ o rekordnom proračunu, ali i izrazio nadu kako će u budućnosti još više rasti.

Advent u Dubrovniku promocija festivala Dubrovački zimski festival predstavljen u Sarajevu

"Ovo nije ni proračun HDZ-a ni jedne politike, već proračun kojim se rješavaju ključni problemi grada", poručio je dubrovački gradonačelnik.

Franković je kao ključne projekte istaknuo 50 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje nove škole na Montovjerni, 20 milijuna kuna vrijednu rekonstrukciju prometnice na Lapadskoj obali, 20 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrada za predškolski i osnovnoškolski odgoj, 19 milijuna kuna vrijednu izgradnju prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do mjesta Pobrežje, 17 milijuna kuna vrijednu izgradnju studentskog doma te 5 milijuna kuna vrijedne radove na izgradnji dječjeg vrtića Palčica.

Oporbeni su vijećnici u svojim osvrtima većinom pozdravili predloženi proračun, a njihovi predloženi amandmanu odbačeni su zbog tehničkih nedorečenosti.

Zračna luka Dubrovnik završeno kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno-sletne staze Pista Zračne luke Dubrovnik puštena u promet bez ograničenja

SDP-ov vijećnik Jadran Barač proračun je nazvao ambicioznim, ali i upozorio na stalan rast rashoda za nezaposlene. Njegova stranačka kolegica Tatjana Šimac Bonačić upitala je, rješava li predloženi proračun goruće probleme.

"Jesmo li ovim proračunom dobili odgovor na pitanje kuda ide Dubrovnik? Grad jest gradilište, ali je li to dobro?", pitala je Šimac Bonačić, također uz opasku gradonačelniku da je 'napumpao administraciju'.

Proračun Grada Dubrovnika za 2019. godinu prihvaćen je većinom glasova.

Novu zgradu će nadograditi na već postojeću Dubrovnik Gradi se prva škola nakon 33 godine