Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U kategoriji gradova srednje veličine

Sveta Nedelja najbolji grad za gospodarstvo u RH

Nagradu je primio zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi
Foto: Grad Sveta Nedelja
U Svetoj Nedelji je i tvrtka Rimac Automobili poznatog mladog poduzetnika, ali i mnoge druge vrlo žive i brzorastuće industrije

U kategoriji gradova srednje veličine Sveta Nedelja osvojila je nagradu za najbolji grad za gospodarstvo u Republici Hrvatskoj. Konkurencija je bila žestoka jer je većina gradova odabranih u top 15 za ovu poziciju s jadranskog područja te su turistički i gospodarski izuzetno razvijeni, primjerice Umag, Novigrad, Bakar, Rovinj, Poreč, Pula ili pak Dubrovnik. Sveta Nedelja visoko je kotirala jer je u njoj tvrtka Rimac Automobili, u vlasništvu možda i najpoznatijeg mladog poduzetnika Mate Rimca, ali i mnoge druge vrlo žive i brzorastuće industrije. Zapravo, tamošnji su poduzetnici u razdoblju od pet godina (2012. – 2016.) ostvarili povećanje neto dobiti od 13 puta.

Poticaji u poljoprivredi Hrvatska zajednica županija Poljoprivrednicima 382 milijuna kuna

– Bilo mi je zadovoljstvo preuzeti navedenu nagradu u ime našeg grada, gradonačelnika i svih naših sugrađana. Posebno bih zahvalio svima koji su doprinijeli da Sveta Nedelja osvoji ovu vrijednu nagradu uz naglasak da najviše zasluga ide upravo našim vrijednim i marljivim poduzetnicima – rekao je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi.

kuhar Natječaj za dodjelu stipendija Grada Svete Nedelje Učenicima 500, a studentima 900 kuna stipendije

Riječ je o natjecanju u kojem se birao najbolji srednje velik grad za gospodarstvo prema kriterijima kao što su prosječni dohodak, prosječni bruto mjesečni dohodak po zaposlenom, stopa siromaštva, prosječna nezaposlenost i prosječna zaposlenost, indeks nezaduženosti gradova, udio poreznih prihoda u ukupnim prihodima i primicima te stopa prireza. Nadalje, analizirali su i efikasnost gradske uprave računajući prosječni prihod po zaposlenom te udio izdvajanja bruto plaće u rashodima. Sve su te podatke posložili u posebne indekse na osnovi kojih su dobili objektivnu i na konkretnim brojčanim pokazateljima utemeljenu rang-listu svih hrvatskih gradova. Cilj izbora bio je nagraditi najbolje i potaknuti ih da budu još bolji te primjer drugim gradovima.

Električni bicikli Projekt vrijedan 156 tisuća kuna Nabava 15 javnih električnih bicikala