Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
konstituiran Senat Sveučilišta

Sveučilište je ključno za mlade ljude koji će moći studirati u povoljnijim uvjetima

Nakon konstituiranja Senata Sveučilišta predstavljeno je 13 predstavnika Senata koji će se brinuti za razvoj brodskog sveučilišta
1/2
Foto: bpz.hr
Održana konstituirajuća sjednica Senata novoutemeljene slavonskobrodske institucije.

Na prvoj sjednici u vijećnici Sveučilišta u Slavonskom Brodu konstituiran je Senat Sveučilišta. Na ovom povijesnom događaju za Sveučilište, Brodsko-posavsku županiju i grad Slavonski Brod prvi je put predstavljeno i konstituirano ukupno 13 predstavnika Senata koji će se brinuti za razvoj brodskog sveučilišta.

Od 3. kolovoza Stigla potvrda ministarstva – Sveučilište u Slavonskom Brodu i službeno registrirano

Riječ je o najvišem tijelu koje će u budućnosti odlučivati o svim akademskim, stručnim, znanstvenim i drugim važnim pitanjima. Svi prisutni na svečanoj konstituirajućoj sjednici istaknuli su iznimnu vrijednost sveučilišta i ostvarenje višegodišnjeg zalaganja za početak njegova rada.

Privremeni rektor dr.sc. Ivan Samardžić naglasio je kako je sveučilište ključno za mlade ljude koji će moći studirati pod povoljnijim uvjetima, završiti studij u svom gradu i Slavoniji, zaposliti se te doprinijeti gospodarskom razvoju i demografskom oporavku lokalne zajednice i RH.

Plan je izradila tvrtka “IN konzalting” iz Slavonskog Broda i predstavljen je u velikoj vijećnici županijske uprave OLAKŠATI POSTUPANJE OPERATIVNIH POSTROJBI Predstavljen plan djelovanja civilne zaštite u Županiji

– Kriza je prilika da se pokaže snaga, volja, odlučnost i zajedništvo Vlade, saborskih zastupnika, lokalne zajednice i nas koji se nećemo kao ni dosad štedjeti da damo svoj doprinos. Sloga će polučiti rezultate koje očekujemo i sveučilište će ostvariti svoj cilj – rekao je Samardžić. Župan Danijel Marušić istaknuo je da je sveučilište dugo sanjani san te da je županijska uprava sa sveučilištem već potpisala ugovor o inkubatoru za aktivnosti sveučilišta vrijedan više od tri milijuna kuna.

– Ovaj dan smo dugo čekali. Mi smo privilegirana generacija što smo ga dočekali. Pred nama su izazovi, a vjerujem da ćemo zajedništvom prebroditi sve poteškoće i da će sveučilište biti onakvo kakvo treba Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji – rekao je Marušić.

Slavonski Brod Grad dobio tri nova javna zdenca s pitkom vodom

Konstituirajućoj sjednici nazočio je i gradonačelnik Mirko Duspara koji je rekao da će Grad Slavonski Brod, kao i do sada, biti potpora Sveučilištu te da će mu osigurati prostor za gradnju kampusa, a privremenom rektoru i njegovim suradnicima zaželio je puno uspjeha u radu. U Senatu sveučilišta sjedit će tri studenta, četiri predstavnika sveučilišnih odjela, predstavnik Studentskog centra, tri predstavnika znanstveno-nastavnih zvanja, predstavnik nastavnog suradničkog kadra i administrativnog osoblja te rektor.

Podsjetimo, nakon višegodišnjih zalaganja za konačno ostvarenje sna o sveučilištu u Slavonskom Brodu, u svibnju ove godine konačno je Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku izglasao izdvajanje slavonskobrodskih sastavnica, čime je omogućio formiranje Sveučilišta u Slavonskom Brodu.