Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Gradi se parkiralište uz Osnovnu školu Ljubo Babić

“Svi imamo isti cilj: jednaki i kvalitetni uvjeti obrazovanja za svu našu djecu”

Foto: Zagrebačka županija
Pozivam Jasku da se po uzoru na druge gradove uključi u sufinanciranje gradnje nove škole, rekao je župan Kožić

S više od 2,1 milijun kuna Županija financira gradnju parkirališta uz Osnovnu školu Ljube Babića u Jastrebarskom. Na parkiralištu će biti šezdesetak parkirališnih mjesta za osobne automobile i pet mjesta za autobuse, a bit će sagrađena i 18 metara duga nadstrešnica.

PROJEKT VRIJEDAN 2,9 MILIJUNA KUNA Završena energetska obnova osnovne škole u Trpinji

Škola za 21. stoljeće

Gradilište su prošlog tjedna u pratnji ravnateljice škole Sanje Sertić obišli župan Stjepan Kožić i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak. Ravnateljica Sertić rekla je da će parkiralište donijeti sigurnost, prije svega učenicima, a smanjit će i učestale gužve na školskome dvorištu i oko škole u vrijeme početka i završetka nastave.

– Ovo je još jedan veliki projekt za našu školu koji financira Zagrebačka županija. Zgrada škole stara je gotovo 50 godina, no kada uđete u njezine prostore, to se ne osjeti, jer po svojoj uređenosti i informatičkoj opremljenosti škola smo za 21. stoljeće – rekla je ravnateljica.

Župan je pak rekao da je u njegovu mandatu u OŠ Ljube Babića u Jastrebarskom i njezinih osam područnih škola uloženo više od 40 milijuna kuna. Govorio je i o gradnji nove škole u ovome gradu naglasivši da to lokalna vlast politizira.

– Pozivam na dijalog utemeljen na argumentima, a ne politikantstvu – rekao je Kožić te pozvao Jasku da se po uzoru na druge gradove uključi u sufinanciranje gradnje ove osnovne škole. Osvrnuo se i na prozivke što ne gradi novu školu u Jaski, kao i one da novac troši na kapitalnu gradnju umjesto da sredstva da za kupnju radnih bilježnica.

KAPITALNI PROJEKT U VUKOVARU Posao vrijedan 60 milijuna kuna trebao bi biti gotov za 20 mjeseci

– Dosta je politikantstva! Svi imamo isti cilj, a to su jednaki i kvalitetni uvjeti obrazovanja za svu našu djecu – poručio je Kožić ovom prilikom.

Potrebe veće od proračuna

Potrebe za gradnju novih škola na području Zagrebačke županije procjenjuju se na 470 milijuna kuna, a cijeli proračun Zagrebačke županije iznosi 380 milijuna kuna. Upravo zato se većina gradova uključuje u sufinanciranje gradnje škola sukladno svojim proračunskim mogućnostima. I sama ravnateljica je rekla kako je ovo škola za 21. stoljeće, a djeca npr. u obližnjim Klinča Selima nemaju sportsku dvoranu i tjelesni imaju među klupama. Škola u Jaski gradit će se, i to za jednosmjensku nastavu, na čemu se upravo radi, ali treba biti solidaran s potrebama djece iz svih dijelova Zagrebačke županije, rečeno je za obilaska gradilišta.