Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
KAPITALNI PROJEKT U VUKOVARU

Posao vrijedan 60 milijuna kuna trebao bi biti gotov za 20 mjeseci

Foto: Grad Vukovar
Prostor u prizemlju i tri etaže zgrade prenamijenit će se za potrebe Veleučilišta

Poslije mjeseci priprema ovih dana započinju radovi na obnovi zgrade Radničkog doma u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje. Početak radova preciziran je potpisom Ugovora o građenja između Grada Vukovara i zajednice ponuditelja Iver iz Čepina i Terra plant iz Zagreba, kada je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao kako je nakon Gradske tržnice Vukovar obnova Radničkog doma u Borovu naselju drugi kapitalni projekt iz domene Intervencijskog plana grada Vukovara.

27. Festival glumca Dodjelom nagrada zatvoren 27. Festival glumca Za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu nagrađen Joško Ševo

– Ukupna vrijednost radova iznosi više od 60 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran europskim sredstvima preko Ministarstva regionalnog razvoja do 68%. Projekt sa 17% vrijednosti sufinancira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a ostatak ćemo financirati vlastitim proračunskim sredstvima – rekao je Penava. Dodao je kako će se rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizirati gradska četvrt Borovo naselje te proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi i povećati standard Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u zgradi spomeničkog značaja. Očekuje i kako će sa završetkom radova i preseljenjem Veleučilišta gradska četvrt Borovo naselje dodatno oživjeti.

– Zbog svega projekt ima velik utjecaj na fizičku, društvenu i gospodarsku regeneraciju grada Vukovara, a ujedno će omogućiti bolje obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novim, modernim i suvremeno opremljenim prostorima – istakao je Penava.

Zatvoreni dio zgrade, ukupno 6960 četvornih metara, prenamijenit će se za potrebe Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. U prizemlju će biti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom, a na katovima učionice i uredi za profesore. Kompletno će se urediti i okolina, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina.

50 godina Glazbene škole Požega Nagradili najbolje učenike i predstavili monografiju Požeška Glazbena škola postala je nezaobilazna točka na umjetničkoj karti

– Ovaj projekt stvara materijalne uvjete za daljnji napredak Veleučilišta koje će koristiti prostor kao jedina visokoobrazovna ustanova na području Vukovara. Vukovarsko veleučilište ima oko 900 studenata u tri studijska programa i jedan specijalistički studij, a radimo i na otvaranju novih studija – rekao je prodekan Veleučilišta Slobodan Stojanović.

Direktor tvrtke Iver Ivan Dumenčić kazao je kako je rok izvođenja radova 20 mjeseca te da su radovi pred njima zahtjevni.

– Tek kada uđemo i počnemo raditi vidjet ćemo s kakvim se sve izazovima suočavamo. Vjerujem kako ćemo uspjeti ispuniti sve zahtjeve Grada Vukovara i Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u ugovorenome vremenu. Objekt je kulturno zaštićen pa će i ta činjenica dodatno otežati radove – rekao je Dumenčić.