Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Akademija za poduzetništvo

'Svi zajedno potrudit ćemo se od Varaždina napraviti grad koji uči'

Varaždin
Foto: Grad Varaždin
Projekt koji je osmislilo 
Pučko otvoreno učilište inovativan je iskorak i novitet, rekao je Damir Habijan

U Varaždinu je održana početna konferencija u sklopu pokretanja Akademije za poduzetništvo Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, koja će poduzetnicima početnicima ili osobama koje žele krenuti u poduzetništvo pružati podršku. Kako je istaknuto, taj pilot-projekt jedinstven je u Hrvatskoj kad je riječ o ustanovama poput učilišta.

Ivan Čehok Javni kolegij Uštedjeli na plaćama, manje zaposlenih u Upravi

– Danas je više od 60 posto ukupnog obrazovanja u EU neformalno obrazovanje, u Nizozemskoj čak više od 70 posto. U Hrvatskoj bismo isto tako trebali povezati školstvo i neformalne oblike obrazovanja. Kad je riječ o cjeloživotnom obrazovanju, nikad nema kraja, uvijek ima još nešto što možemo naučiti. Svi zajedno ćemo se potruditi da od Varaždina napravimo grad koji uči – poručio je gradonačelnik Čehok.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan istaknuo je da projekt koji je osmislilo Pučko otvoreno učilište na čelu s ravnateljicom Lanom Vukalović i njezinim timom inovativan iskorak i novitet na koji možda nismo navikli u Hrvatskoj, pogotovo kad se govori o ustanovama koje su u vlasništvu gradova.

Akademija za poduzetništvo Pilot-projekt Pučkog otvorenog učilišta Cjeloživotno učenje: otvara se Akademija za poduzetništvo

– Ovo je dokaz da radom i zalaganjem ustanove koje su u vlasništvu Grada mogu biti inovativne i proaktivne. Ovo je i dokaz da je, prema izvješću Svjetske banke, imenovanje Varaždina u kategoriju grada koji je najbolji za poslovanje realno – istaknuo je. 

Teniski tereni u Vraždinu Bolji uvjeti za sportaše Otvoreno vanjsko tenisko igralište kod Arene