Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisačko-moslavačka županija nabavila i medicinsku opremu

"Svi zaposlenici Doma zdravlja od sada će raditi u doista izvrsnim uvjetima"

storyeditor/2024-03-22/smz_a_slager_nikola_cutuk_pixsell_PXL_180324_111890722.jpg
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL SVEČANO je otvorena obnovljena zgrada Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Sisku, koja je teško stradala u potresu
Tijekom potresa zgrada je pretrpjela teška konstrukcijska oštećenja zbog čega je projekt cjelovite obnove obuhvaćao niz zahtjevnih radova

Simboličnim rezanjem vrpce, koju su prerezali predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i župan Ivan Celjak, proteklog je tjedna svečano otvorena obnovljena zgrada Doma zdravlja SMŽ-a u Sisku, koja je teško stradala u potresu.

– Otvorenje ovog moderno opremljenog objekta u sustavu zdravstva predstavlja simbol predanosti županijske vlasti da stanovnicima grada Siska, ali i cijele županije, osigura još kvalitetnije uvjete za pružanje zdravstvene skrbi – istaknuli su iz županijske uprave prilikom otvorenja.

"Obnova u zamahu"

– Svi zaposlenici Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo SMŽ-a od sada će raditi u doista izvrsnim uvjetima. Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku, nova i stara bolnica u Petrinji, Jodno lječilište, Dom zdravlja u Petrinji, Neuropsihijatrijska bolnica u Popovači, ambulante, svi ti objekti koji se nakon potresa obnavljaju dižu zdravstvene usluge na jednu novu razinu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Nakon toliko obnovljenih zgrada možemo reći da je obnova uzela zamah – rekao je premijer Plenković.

Župan Celjak zahvalio je predsjedniku Vlade na potpori, ali i na izvrsnoj suradnji s ministarstvima u procesu obnove.

– Sretni smo i ponosni jer znamo koliko ovaj objekt znači svim korisnicima zdravstvene zaštite, ali i svim korisnicima djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo SMŽ-a. Tri elementa su potrebna da bi Sisačko-moslavačka županija imala najkvalitetniji zdravstveni sustav u RH. Prvo su sjajne liječnice, liječnici, medicinsko i nemedicinsko osoblje, a to imamo. Drugi element je infrastruktura koju obnavljamo, a treći element je oprema. Prošle godine nabavili smo najmoderniju medicinsku opremu u vrijednosti 7,8 milijuna eura. Kada sagradimo nove zgrade u zdravstvenom sustavu, kada obnovimo oštećene zgrade i implementiramo opremu, imat ćemo najmoderniji i najbolji županijski zdravstveni sustav u RH – rekao je župan Celjak.

Uloženo 5,9 milijuna eura

Vrijednost radova obnove Doma zdravlja SMŽ u Sisku, s uređenjem okoliša, iznosi 5,9 milijuna EUR s PDV-om. Zgrada je tijekom potresa pretrpjela teška konstrukcijska oštećenja zbog čega je projekt cjelovite obnove obuhvaćao niz zahtjevnih radova kojima je ojačana konstrukcija objekta, sanirani su zidovi, stropovi i podne konstrukcije, izmijenjene su sve instalacije te su uređene sve prostorije. U obnovljenoj zgradi nalazit će se 20 ordinacija te jedan dio službe Zavoda za javno zdravstvo SMŽ.

Sisačko-moslavačka županija nabavila je i medicinsku opremu za potrebe ordinacija Doma zdravlja SMŽ-a i Zavoda za javno zdravstvo SMŽ-a u ukupnoj vrijednosti 574.689,94 eura s PDV-om.

storyeditor/2024-03-22/JaskaB__1_.jpg Župa Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom Freske kao dodatan ukras, religijska i kulturna vrijednost storyeditor/2024-03-22/Skela-_Ivan_Tibor_Grujic.jpg U Hrvatskom registru brodova registrirane su 23 aktivne skele na Savi, Dravi i Muri Tradicija i umijeće skelarenja su nematerijalno kulturno dobro storyeditor/2024-03-22/komunalac_sume.jpg Edukativna šetnja središnjim gradskim parkom Komunalac i Podravka pošumljavaju Koprivnicu i čuvaju bioraznolikost