Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
OSIGURANA DODATNA SKLADIŠTA

Svi žele pomoći ugroženima na stradalom području

1/2
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
U postojećim skladištima nije bilo dovoljno mjesta za donacije

Brojni građani, volonteri i udruge Brodsko posavske županije prikupljaju nužne potrepštine, hranu, toplu odjeću i druge donacije stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koji su stradali u potresu.

KRENULO CIJEPLJENJE U SLAVONSKOM BRODU Marušić pozvao građane da se cijepe: “Ovako možemo pobijediti zarazu!”

Županijski Stožer civilne zaštite aktivno se uključio u organizaciju i koordinaciju prikupljanja i dostave nužnih potrepština na stradalo područje. U suradnji s policijom osigurana su dodatna tri skladišta za prihvat materijalnih dobara u bivšem migrantskom kampu na Bjelišu, a prihvat obavljaju djelatnici i volonteri Crvenog križa.

Kako bi se izbjegla stihija te neorganizirani pojedinačni i grupni odlasci na pogođena područja i kako se ne bi ometale operativne snage na terenu, iz Stožera su uputili apel svim pojedincima, grupama, udrugama i pravnim osobama koje žele prikupljati humanitarnu pomoć da prikupljenu pomoć i donacije zapakiraju u kutije, označe ih kako bi se znalo čija je donacija te da ih tako dostave u gradska društva Crvenog križa Slavonski Brod i Nova Gradiška.

PRIHVAĆEN ŽUPANIJSKI PRORAČUN Bajs: Potpora oporbe je izostala, čak i za odluke vezane uz gradnju Opće bolnice

– Uz veliku iskazanu humanost i empatiju naših sugrađana, sada nam je potreban i razuman, racionalan i organiziran pristup kako bi sve donacije putem službenih kanala i institucija bile zaprimane, sortirane i isporučivane na lokacije prema prioritetima s obzirom na to da će pomoć ugroženima na stradalom području trebati i u tjednima i mjesecima ispred nas – poručio je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.