Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
KRENULO CIJEPLJENJE U SLAVONSKOM BRODU

Marušić pozvao građane da se cijepe: “Ovako možemo pobijediti zarazu!”

1/2
Foto: Brodsko-posavska županija
Liječnici su dobili moćno oružje kojim će nastojati pobijediti pandemiju, istaknuo je ravnatelj dr. Ante Cvitković

Sedamdesetosmogodišnja Ruža Križ, korisnica Doma za starije i nemoćne u Slavonskom Brodu, prva je osoba u Brodsko-posavskoj županiji koja se cijepila protiv koronavirusa.

PRIHVAĆEN ŽUPANIJSKI PRORAČUN Bajs: Potpora oporbe je izostala, čak i za odluke vezane uz gradnju Opće bolnice

Kako je i najavljeno, cijepljenje protiv COVID-19 započelo je u nedjelju, 27. prosinca, a prve doze namijenjene su najrizičnijim skupinama te zdravstvenim djelatnicima.

Izjašnjavanje djelatnika

Prvom cijepljenju koje simbolično označava i početak kraja borbe s pandemijom koronavirusa nazočili su i ravnateljica Doma za starije i nemoćne Marija Filipović, zamjenik ravnateljice Ivica Alilović, brodskoposavski župan Danijel Marušić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije dr. Ante Cvitković, načelnik Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković te predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Gospođa Križ nakon primjene cjepiva obratila se predstavnicima medija te kazala kako nije imala nikakvog straha i da se osjeća dobro. Pozvala je sve građane, posebice one starije dobi, da učine isto kako bi zaštitili i sebe i druge. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Cvitković rekao je kako je cijepljenje započelo po zdravstvenim ustanovama, bolnicama u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, Zavodu za hitnu medicinu i Domu za starije „Sveti Vinko” u Novoj Gradiški. Dodao je kako se više od 50 posto zdravstvenih djelatnika u Brodsko-posavskoj županiji u anketi izjasnilo za cijepljenje protiv koronavirusa.

Laptop U SKLOPU ZIMSKE ČAROLIJE 2020. Na Facebooku virtualni božićni sajam u Kutini

– Ovaj dan znači puno jer su liječnici dobili moćno oružje kojim ćemo, uz pridržavanje propisanih mjera, nastojati pobijediti pandemiju – istaknuo je dr. Cvitković.

Prioritetne skupine

Župan Danijel Marušić prisnažio je kako je ovo povijesni dan za cijelu za cijelu Hrvatsku, pa tako i za Brodsko-posavsku županiju. S cijepljenjem, kazao je Marušić, počinjemo pobjeđivati opasnu zaraznu bolest.

U Kutini, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, i ove godine klizalište na otvorenom Zimska čarolija u Kutini traje do 31. siječnja, a na ledu maksimalno 25 osoba u isto vrijeme

– U povijesti je bilo dosta pandemija i epidemija, a cijepljenje je faktor koji prekida Vogralikov (epidemiološki) lanac zaraze. Ovim putem pozivam sve one koji još razmišljaju, one koji su u nedoumici i sve građane u cjelini da se cijepe, jer na ovaj način svi zajedno možemo pobijediti zarazu, sačuvati živote i vratiti se normalnom načinu funkcioniranja. Moja obitelj i ja sigurno ćemo se cijepiti, a sada se cijepe ljudi koji su u prioritetnim skupinama – zaključio je Marušić.