Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U Kutini, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, i ove godine klizalište na otvorenom

Zimska čarolija u Kutini traje do 31. siječnja, a na ledu maksimalno 25 osoba u isto vrijeme

Foto: Grad Kutina
Za klizalište su zaduženi Komunalni servisi Kutina

U Kutini, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, i ove godine radi klizalište na otvorenom. Klizalište će biti otvoreno do 31. siječnja, a u tom vremenu Turistička zajednica pripremila je Zimsku čaroliju, iako zbog nešto drukčiju zbog protupandemijskih mjera. Neće biti događanja ni organiziranog okupljanja, ali vizualno će, kako je istaknuto, biti „jednako čarobno kao i proteklih godina“.

ČAZMA Klizalište radi svaki dan od 10 do 21 sat, osim na Novu godinu

Popularna manifestacija

– Zimska čarolija u Kutini proteklih je godina postala izuzetno popularna manifestacija i dosegnula je visoku razinu kojom su posjetitelji bili izuzetno zadovoljni, donijela je puno dobre energije, nikad veću posjećenost i odličnu atmosferu tijekom cijelog prosinca – istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Kutine Ivana Grdić.

Iako će izostati zabavni sadržaji, Kutina i ove godine ima glavnu atrakciju zimske čarolije – veliko klizalište i upaljene lampice blagdanske rasvjete, kojih će biti više nego proteklih godina. Osim uobičajenih ukrasa na javnoj rasvjeti, na trgu se nalaze prepoznatljive prigodne instalacije koje su i dosad ukrašavale grad, ali i neke nove. Osim blagdanskih dekoracija, TZ Grada Kutine oplemenila je grad i jednom trajnom instalacijom koja poziva na fotografiranje.

– Iako je ove godine drukčija situacija, možemo prošetati gradom koji je ukrašen u božićnom duhu. Klizalište će raditi u skladu sa svim epidemiološkim pravilima koja će se primjenjivati te će svi zainteresirani moći uživati u njemu – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Grad Kutina PROMOCIJA KNJIGE ĐURE VIDMAROVIĆA Važno istraživanje zavičajne povijesti

Za klizalište su zaduženi Komunalni servisi Kutina.

Radno vrijeme

– Klizalište radi od ponedjeljka do nedjelje od 13 do 21 sat, na Božić od 15 do 21 sat, na Sv. Stjepana od 15 do 21 sat te na Novu godinu od 15 do 21 sat. Cijena ulaznica je ista kao i prošle godine, 10 kn klizaljke i 10 kn klizanje u neograničenom vremenu, a u ponudi je i isplativa sezonska karta za one koji žele češće klizati koja iznosi 150 kn za djecu i 200 kn za odrasle, rekao je direktor Komunalnih servisa Kutina Krešimir Lenić. Korištenje i rad klizališta omogućeno je u skladu s epidemiološkim mjerama te je dopušteno da odjednom na ledu bude najviše 25 osoba.