Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PROMOCIJA KNJIGE ĐURE VIDMAROVIĆA

Važno istraživanje zavičajne povijesti

Grad Kutina
Foto: Grad Kutina
Predstavljanju knjige nazočio je i predsjednik Matice Hrvatske ogranak Kutine Dragutin Pasarić napomenuvši kako Đuro Vidmarović do danas 30 godina nije prestao surađivati i obogaćivati rad Matice hrvatske

U skladu s epidemiološkim mjerama, predstavljena je knjiga Đure Vidmarovića „Moslavina oživljena“. Knjigu je objavio ogranak Matice hrvatske u Kutini uz 30. obljetnicu neprekinutog rada. Na 354 stranice s komentarima objavljenih djela i zapisa o Moslavini knjiga upućuje na potrebu daljnjih istraživanja zavičajne povijesti, istaknuto je na promociji.

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA „ETNOGRAFSKI ZAPISI PO MOSLAVINI I ŠIREM ZAVIČAJU“ Životno djelo etnologinje Slavice Moslavac

– Moslavina ima svoje povijesno ime s prirodno i zemljopisno omeđenim granicama. Te elemente ne može zanemariti nijedan administrativni ustroj, pa ni današnji u tri županije i tri biskupije jer riječ je o zavičajnom osjećaju – istaknuo je autor koji za suradnički doprinos knjizi posebno spominje književnicu Božicu Brkan, koja svoja djela piše moslavačkom kajkavštinom, i etnologinju Slavicu Moslavac. Predstavljanju knjige nazočio je i predsjednik Matice Hrvatske ogranak Kutine Dragutin Pasarić napomenuvši kako Đuro Vidmarović do danas 30 godina nije prestao surađivati i obogaćivati rad Matice hrvatske.

Projekt Smart&Kind privlači pozornost inozemnih giganata Huawei Hrvatska iskazao zanimanje za pilot-projekt pametne poslovne zone u Kutini

– Riječ je o vrijednom izdanju koje Moslavinu ujedinjuje na kulturnom planu. Autor knjige „Moslavina oživljena“ Đuro Vidmarović i njegov suradnik Dragutin Pasarić, predsjednik Matice hrvatske, ogranak Kutina, puno su pridonijeli kulturnom životu grada Kutine i Moslavine. Veseli me što ogranak Matice hrvatske u Kutini 30 godina neprekidno djeluje na našem području te sam sretan jer Kutina i Moslavina imaju ljude kao što su oni, koji rade za dobrobit kulture našeg područja. U ime Grada Kutine zahvaljujem im za sav trud i doprinos za našu Kutinu – rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.