Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Projekt Smart&Kind privlači pozornost inozemnih giganata

Huawei Hrvatska iskazao zanimanje za pilot-projekt pametne poslovne zone u Kutini

Foto: Grad Kutina
Industrijsko-logistička zona Kutina bit će ujedno i prva “pametna” poslovna zona u RH

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić održao je sastanak s Davidom Zhangom Hengom, direktorom Huaweija u Hrvatskoj. Radnom sastanku nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić, predstavnik B-smart consultinga Dino Bošnjaković i Tomislav Bosak, voditelj prodaje enterprise poslovne grupe Huaweija u Hrvatskoj.

Online konferenciju "Prezentacija Industrijsko-logističke zone Kutina i uloga digitalizacije u gospodarstvu" organizirao je HGK i Grad Kutina Industrijsko-logistička zona Prva pametna poduzetnička zona u Hrvatskoj

Tema sastanka je bio SMART&KIND, odnosno pilot projekt Prve pametne poslovne zone u Hrvatskoj koja je smještena u Kutini.

Digitalizacija poslovanja

Naime, Industrijsko-logistička zona Kutina, koja je ujedno i prva pametna poslovna zona, prošloga tjedna predstavljena je široj javnosti putem online konferencije u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Kutina u 2020. godini ide k potpunoj digitalizaciji poslovanja, ističu u kutinskoj gradskoj upravi. Nakon Otvorenog grada koji se dugih niz godina usavršava, na redu je i prva pametna poslovna zona u kojoj će se internetom stvari Kutina moći uvelike približiti potencijalnim investitorima, umrežiti poslovanja privatnih korisnika poslovnih zona te pružati sve potrebne informacije o poslovanju unutar grada Kutine.

Zona je strateški projekt Grada Kutine Predstavljena prva pametna poslovna zona u Hrvatskoj

Na samom sastanku pročelnik Hrvoje Krmelić predstavio je ukratko potencijale Kutine u gospodarskom smislu, dok je Dino Bošnjaković predstavio pilot-projekt SMART&KIND. Gradonačelnik Babić i Zhang razgovarali su i o mogućnostima suradnje u području Smart City koncepta u gradu Kutini. Zhang je izrazio potporu Kutini u nastojanju da digitalizira usluge Grada vezane za industriju i gospodarstvo te predložio suradnju Huaweija i Kutine na tom polju.

Pokazali interes

– Sastanak s g. Davidom zaista znači kako su i velike tvrtke prepoznale potencijal naše Industrijsko-logističke zone. Današnji sastanak samo je jedan u nizu sastanaka na kojima ćemo raditi na implementaciji pametnih sustava u gradu Kutini i našim poslovnim zonama. Huawei svojim znanjem može doprinijeti boljoj digitalizaciji poslovnih zona te mi je drago što su iskazali interes za nas – istaknuo je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić nakon sastanka.

Gradonačelnik Kutine Zlatko babić REZULTATI IZBORA ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA U KUTINI HDZ-u 11 od 25 odbora, iza njega HSLS s 4

Predstavnik Huaweija David Zhang Heng zahvalio je gradonačelniku na gostoprimstvu te je izrazio zadovoljstvo što, unatoč koronavirusu, Grad Kutina razmišlja o budućnosti i zalaže se za nove tehnologije i nova postignuća.

Inače, buduća “pametna zona” u blizini autoceste prostire se na 74 hektara, u vlasništvu je Grada Kutine te nudi niz pogodnosti budućim investitorima. Osim što je osigurana komunalna, energetska i prometna infrastruktura, zona je na dobrom geoprometnom položaju, u skladu je s prostornom-planskom dokumentacijom te su budući investitori oslobođeni plaćanja komunalnoga doprinosa, a komunalne naknade pet godina.