Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
REZULTATI IZBORA ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA U KUTINI

HDZ-u 11 od 25 odbora, iza njega HSLS s 4

Gradonačelnik Kutine Zlatko babić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Gradonačelnik Zlatko Babić zahvalio je svima koji su izašli na izbore, istaknuvši želju da izlaznost ubuduće bude veća

Na prošlonedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora u Kutini najviše je uspjeha imao HDZ, koji je samostalno osvojio većinu u 11 od 25 mjesnih odbora, od kojih je u tri bio jedina kandidacijska lista. HDZ je pobijedio u Gradu Kutini, Radićevoj ulici, Ilovi, Zbjegovači, Husainu, Batini, Gojlu, Mišinki, Kutinskoj Slatini, Katoličkim Čairama i Šartovcu. HSLS je pobijedio u četiri mjesna odbora: Janjoj Lipi, Banovoj Jaruzi, Kletištu i Stupovači.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić Grad Kutina nastavlja pomagati tvrtke, obrtnike i OPG-ove Novih 700.000 kuna za potpore poduzetništvu

Slijedi HNS s pobjedama u Čairama, Selištu i Mikleuškoj, gdje je nastupio kao jedina kandidacijska lista, SDP s dva osvojena mjesna odbora (Međurić i Brinjani) te Domovinski pokret s osvojenim odborom u Krču, gdje su bili jedina lista. U četiri mjesna odbora pobijedile su nezavisne liste. U Repušnici je pobjedu odnijela nezavisna lista Dražena Kindermana. U Jamaricama je pobijedila lista Danijela Oprauša. Grupa birača na čelu s Darijem Abramovićem formirat će mjesni odbor u Krajiškoj Kutinici, dok će u Kutinici mjesni odbor činiti grupa birača na čelu s Aleksandrom Bunčićem.

LITERARNI NATJEČAJ "MOJ GRAD 2025. GODINE" Radovi učenika zapečaćeni su do 2025. godine

– Hvala svima koji ste izašli na ove izbore, hvala što cijenite trud svojih sugrađana da Kutinu unaprijede te rade za dobrobit cijeloga grada i svojih mjesnih odbora. S obzirom na malu izlaznost, potrebno je uključiti se više, ustrajati u svojim vrijednostima te se nadam da će polako s vremenom rasti i sama izlaznost na izbore – rekao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić (HDZ).