Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Grad Kutina nastavlja pomagati tvrtke, obrtnike i OPG-ove

Novih 700.000 kuna za potpore poduzetništvu

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
U ovom, drugom krugu potpore iz gradskog proračuna dobilo je više od 60 poduzetnika

Potpisani su novi sporazumi o korištenju bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao potpora za opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta te za novo samozapošljavanje i ulaganje u turističku infrastrukturu u 2020. godini na području Grada Kutine.

Mjere kojima se pokušava održati gospodarstvo Županije Isplatili 4 milijuna kuna COVID potpora, slijedi još 9 milijuna za konkurentnost

S poduzetnicima je sporazume potpisao gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, a bio je to drugi krug dodjele potpora kojima se nastoji pomagati gospodarstvo i poduzetništvo te utjecati na poboljšanje pozitivne poslovne klime u samom gradu.

Ulaganje u opremu

U ovom krugu zaprimljena su 43 zahtjeva za korištenje bespovratnih sredstava prema Programu dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao potpora za opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta u 2020. godini na području Grada Kutine. Od navedenih zahtjeva, 12 njih nije zadovoljilo uvjete, s obzirom na to da su isti ostvarili potpore vezanu uz mjere pomoći poduzetnicima i obrtnicima povezane s negativnim učincima pandemije COVID-19, odnosno pojedinim poljoprivrednim gospodarstvima poljoprivreda nije primarna djelatnost.

Rade i na Akcijskom planu poboljšanja kvalitete zraka za grad Vinkovce daljnji razvoj Radi se na digitalizaciji građevinskih i uporabnih dozvola kako bi se pomoglo građanima i poduzetnicima

– Grad Kutina je i ove godine našim poduzetnicima malim i mikro obrtnicima i OPG-ovima dodijelio mjere pomoći u smislu zapošljavanja i samozapošljavanja i nabavu opreme za njihovu djelatnost. Veseli me to što je bio veliki broj zamolbi za ove poticaje što znači da mladi ljudi u Kutini i dalje prepoznaju Kutinu kao perspektivan grad za početak njihovih poduzetničkih aktivnosti. Grad Kutina im želi puno uspjeha u njihovim poslovnim namjerama i redovito ćemo im pomagati sukladno našim mogućnostima – rekao je gradonačelnik Babić.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata za ulaganje u opremu koji ispunjavaju uvjete iznosi 906.484,45 kuna, dok subvencija za zahtjeve istih projekata iznosi ukupno 323.579,10 kuna. Za unapređenje turističke infrastrukture pristigao je jedan zahtjev koji ispunjava zahtjeve te je ostvarena subvencija u visini od 15.000 kuna.

LITERARNI NATJEČAJ "MOJ GRAD 2025. GODINE" Radovi učenika zapečaćeni su do 2025. godine

Zahtjevi za zapošljavanje

Za zapošljavanje je u drugom krugu koji je trajao do 31. listopada zaprimljen 31 zahtjev. Od toga 16 zahtjeva je za novo zapošljavanje te je zaposleno ukupno 20 osoba, a 15 je bilo zahtjeva za samozapošljavanje. Među navedenim prijavama našlo se i 19 osoba mlađih od 29 godina čime se spomenuta potpora Grada za iste uvećala 50 posto. Ukupna vrijednost subvencija za drugi krug iznosi 337.500 kuna