Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
sir iz istre, kulen iz slavonije, pršut iz dalmacije...

Svježe pripremljeni obroci od isključivo domaćih namirnica u Oblizeku

Oblizek
1/2
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Vlasnica Željka Grašić otvorila je catering i delikatesu na čijim se policama mogu naći proizvodi iz cijele zemlje

Sir iz Istre, kulen iz Slavonije, pršut iz Dalmacije, kvargla ili svježi sir i vrhnje iz bilogorskog kraja, brašno od kestena iz Kostajnice... sve se to može naći u novootvorenom cateringu i gastro delikatesi “Oblizek” u Bjelovaru. U modernom i zanimljivo uređenom prostoru nalaze se proizvodi isključivo iz domaće proizvodnje, lokalnih, ali i nacionalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Direktno u kontaktu s Gradom

Vlasnica je Željka Grašić koja je 50.000 kuna potrebnih za otvorenje “Oblizeka” osigurala zajmom HAMAG-a, poticajima Zavoda za zapošljavanje, a pomogao je i Grad Bjelovar bespovratnim sredstvima koja su dodijeljena u sklopu poticajnih mjera za gospodarstvenike.

Klub žena Bjelovar izrađivale unikatne proizvode Zahvaljujući Klubu žena Bjelovar Odjel ortopedije dobio novi aparat

– Ono što je specifično za „Oblizek“ je to što je gospođa Grašić kontaktirala Grad Bjelovar i mene direktno te koristila poticajne mjere Grada Bjelovara koje su u malom dijelu pripomogle da se ova ideja i investicija ostvare. Nedavno sam bio na okupljanju obrtnika Bjelovarsko–bilogorske županije i jedan je vlasnik uglednog bjelovarskog restorana istaknuo primjer Grada Bjelovara i potpora koje smo imali. Ovo je dobar put prema napretku našega grada – objasnio je Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka kako je Grad pomogao prilikom otvaranja cateringa.

Ipak, viziju djelovanja, daljnje planove i razvoj "Oblizeka" vlasnica vidi u pomaganju domaće proizvodnje malih gospodarstava, kao i u dnevno svježim obrocima pripremljenima prema receptima naših baka.

– Na dnevnoj bazi pripremat ćemo svježe obroke, prema tradicijskoj recepturi, naravno od domaćih namirnica. Priču smo odlučili proširiti cateringom, a volimo reći da ćemo tako u Bjelovaru imati cijelu Hrvatsku u malom. Na našim su policama zastupljene sve hrvatske regije, od Istre, Dalmacije, Slavonije pa nadalje.

Ako primjerice u svojoj ponudi imamo pašticadu, ona će biti spravljena od dalmatinskih izvornih namirnica i proizvoda. Naša jela će se moći naručiti svaki dan, a ako je nekom potreban catering, pečenje za primjerice domjenak ili slično, moći ćemo sve odraditi – ističe vlasnica Željka Grašić.

međunarodni dan pješačenja Cilj je bio motivirati učenike na kretanje, no ovakav odaziv nisu očekivali

Poziv građanima

Ideja je proizašla iz dosadašnjeg iskustva vlasnice, jer je i dosad radila nešto slično.

– Sva oprema u našem objektu je nova, koristili smo sredstva samozapošljavanja, poticaje HZZ-a, svoj smo projekt poslali na HAMAG, a uskočio je i Grad Bjelovar. Građani nas mogu posjetiti kako bi vidjeli naš prodajni prostor, ali i kušali našu hranu svaki dan osim nedjelje.

Zadovoljstvo nam je što smo ostvarili suradnju s Inkluzijom u Bjelovaru, čiji članovi proizvode domaće svježe povrće i određene prerađevine – naglasila je Željka Grašić dodavši kako prostora za nove proizvode uvijek ima te da su sva domaća gospodarstva dobrodošla.

'jedna od najboljih ideja' Djeca iz vrtića Bjelovar prva kreću u besplatnu malu školu plivanja