Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
'jedna od najboljih ideja'

Djeca iz vrtića Bjelovar prva kreću u besplatnu malu školu plivanja

Foto: Grad Bjelovar
Ukupna vrijednost Zimske škole plivanja je 20.000 kuna, a to je mizeran iznos u odnosu na to što će djeca sve dobiti – kaže Hrebak

Već drugu godinu zaredom za bjelovarske predškolce održava se Mala škola plivanja. Projekt je to Grada Bjelovara u suradnji s Bjelovarskim plivačkim klubom koji se odnosi na vrtićku djecu u dobi od pet do šest godina i potpuno je besplatan.

Svi troškovi pokriveni

Primarni cilj projekta je otklanjanje eventualnog straha od vode kod djece, a samo učenje plivanja je tek sekundarno. Doduše, sudeći po prošlogodišnjoj Školi plivanja, u kojoj je 80 posto djece koje je sudjelovalo formirano u male plivače, uspješnost je poprilična. Za djecu su zadužena tri trenera koja djecu upoznaju s ponašanjem uz vodu i u njoj, a sve se to odvija u zatvorenom bazenu doma za starije i nemoćne osobe “Vita Nova”.

Brza cesta Bjelovar-Virovitica O brzoj prometnici Bjelovar–Virovitica–T. Polje Cesta koja život znači za razvoj gospodarstva dviju županija

Prvi su na redu polaznici Dječjeg vrtića Bjelovar, a nakon blagdanske stanke i sezone klizanja na bjelovarskom klizalištu, na red dolaze privatni vrtići. Prošle je godine Malu školu plivanja prošlo više od 200 djece, a Grad snosi sve troškove, ulaznica na bazen, prijevoza do Doma te za troje trenera-kineziologa koji rade s djecom.

Predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba Mario Mihalinec dodaje kako su u pripremi još dva privatna vrtića te da se i ove godine očekuje jednak broj prijavljenih kao i prošle. Naime, riječ je o programima koje je potrebno licencirati i odabrati. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak drži da je Mala škola plivanja jedna od najboljih ideja u posljednje vrijeme te je projekt odobren od strane mjerodavnog ministarstva.

Diže se standard

– Ponosan sam na ovaj projekt jer njime dižemo standard i kvalitetu naših gradskih vrtića. Ukupna vrijednost Zimske škole plivanja je 20.000 kuna, a to je mizeran iznos u odnosu na to što će djeca sve dobiti. Pozivam sve vrtiće da se uključe, Grad je osigurao dovoljna sredstva.

Modna revija 'Ljepota majčinstva' U Bjelovaru i Daruvaru održana revija 'Ljepota majčinstva' Na pisti s mališanima: Mame na jednu večer postale manekenke

Valja naglasiti kako u Bjelovaru nema zatvorenog bazena, već je ove godine uspostavljena suradnja s jednim bjelovarskim domom za starije i nemoćne koji rado izlazi ususret mališanima, ali i Gradu. Mališani će tako plivati dva puta tjedno sve do kraja svibnja 2019. godine kada se s poboljšanjem vremenskih uvjeta sele na novouređeni Gradski bazen Bjelovar – poručuje gradonačelnik Hrebak.