Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Treći put održana najveća bjelovarska IT&tech konferencija B:IT.con

Svoja iskustva prenijeli predavači iz Googlea, Serengetiija, Schneider Electrica, Oraclea...

Foto: Grad Bjelovar
Cilj konferencije bio je okupljanje IT&tech zajednice, razmjena znanja i iskustava te poticanje suradnje na različitim područjima djelovanja unutar IT&tech sektora

B:IT.con, najveća bjelovarska IT&tech konferencija, tradicionalno se održala treću godinu zaredom u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru u subotu. Cilj konferencije bio je okupljanje IT&tech zajednice, razmjena znanja i iskustava te poticanje suradnje na različitim područjima djelovanja unutar IT&tech sektora. 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo još sredstava za energetsku obnovu zgrada Bjelovaru i pet općina dodatni novac za projekte, samo grad dobio 10 milijuna kn

Fokusirani na digitalni razvoj

Na konferenciji je čak 14 predavača prezentiralo ukupno 12 tema u dva "tracka" , IT track i Tech track. Predavači su bili zaposlenici ili suradnici eminentnih poduzeća i ustanova kao što su Google, Schneider Electric, FER, Nuklearka Krško, Oracle, Infinum, Serengeti, Erste i Altus.

Prvo predavanje na konferenciji održao je poznati profesor fizike Ivica Puljak s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Također, Davor Karašić ispričao je kako je raditi u Googleu, a o digitalnim tragovima koje ostavljamo iza sebe pričao je Marko Rakar. Ovoj edukativnoj konferenciji nazočilo je gotovo 300 sudionika. Organizator konferencije je Veleučilište u Bjelovaru koje izvodi tri preddiplomska stručna studija u STEM području, Mehatroniku, Računarstvo i Sestrinstvo.

Suorganizatori konferencije su, kao i svake godine, Grad Bjelovar, Tech43 i Tehnološki park Bjelovar, dok su sponzori, uz Grad, IT tvrtke Axess Cro i Serengeti.  Već je poznato da je Grad Bjelovar posljednje dvije godine izrazito fokusiran na digitalni razvoj pa tako potiče razvoj IT sektora i razvoj visokog obrazovanja.

Ukras Božićna zvijezda inspiracija za blagdanski modni outfit

Osim ove velike konferencije, valja spomenuti i jednog od organizatora – Tech43, entuzijastičnu skupinu bjelovarske IT&tech zajednice koja s Veleučilištem u Bjelovaru jednom mjesečno organizira meetup predavanja s ciljem promicanja znanja i razvoja tehnološke zajednice. Također je prepoznato da je Tehnološki park Bjelovar postao potporna poduzetnička institucija koja pomaže i podupire razvoj ideja, inovacija i poduzetništva u gradu Bjelovaru.

Veleučilišni grad

– Do jučer je Bjelovar percipiran kao grad drvne, metalne, prehrambene industrije i malih plaća, a danas je Bjelovar Veleučilišni grad, gdje studiraju budući stručnjaci iz STEM i IT područja i konstantna zainteresiranost za ovu konfereciju je izvrsna potvrda za to – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.