Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 1180 pregleda
Krapinsko-zagorska županija

Talijani žele koncesiju za aerodrom Gubaševo, potrebno 40 milijuna kuna ulaganja

Aerodrom Gubaševo
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Pođe li sve po planu, aerodrom bi nakon 18 godina, koliko je prošlo od prvih konkretnijih koraka, napokon mogao postati dobra poduzetnička i turistička priča, a ne projekt koji je županijski vijećnik Stjepan Ranogajec prije nešto više od mjesec dana nazvao megalomanskim

Investitor iz Italije ozbiljno je zagrizao za travnato letjelište u selu Gubaševu tri kilometra udaljeno od Zaboka. Obavio je, kako doznajemo, razgovore s čelnicima Krapinsko-zagorske županije koja je kao većinski vlasnik tvrtke Krapinsko-zagorski aerodrom prošle godine raspisala javni poziv zainteresiranim koncesionarima.

Procijenjena vrijednost potrebnih ulaganja je oko 40 milijuna kuna. Pristigle su dvije ponude, a ona iz Italije jedina je zadovoljila tražene uvjete. Pođe li sve po planu, aerodrom bi nakon 18 godina, koliko je prošlo od prvih konkretnijih koraka, napokon mogao postati dobra poduzetnička i turistička priča, a ne projekt koji je županijski vijećnik Stjepan Ranogajec prije nešto više od mjesec dana nazvao megalomanskim, vrećom bez dna i travnjakom na kojem bi bilo isplativije pasti krave.

Tvrtka Zagorsko-krapinski aerodrom osnovana je još 1999. Ubrzo se krenulo u otkup 50 parcela, a Vlada je 2006. donijela odluku o utvrđivanju državnog interesa pa je provedeno izvlaštenje i osigurano oko 20 hektara zemljišta. Prvo slijetanje upriličeno je 2011., a prvi putnik u “cessni” bio je tadašnji župan Siniša Hajdaš-Dončić.