Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska 105 pregleda
FESTIVAL TAMBURAŠKIH PJESAMA U POŽEŠKOM KRAJU

Tamburaši 'Rubato' pratit će izvođače Zlatnog glasa zlatne doline 2017.

tanburaški sastav Od srca do srca
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
Očekuje se izvođenje više od 20 pjesama od kojih će njih desetak izvesti tamburaški sastavi, a ostale solisti tj. pjevači s područja kontinentalne Hrvatske

Iako je do ovogodišnjeg tradicionalnog Festivala tamburaških pjesama 'Zlatni glas zlatne doline 2017.' zakazanog za 19. svibnja u Kaptolu ostalo još dosta vremena pripreme idu uobičajenom dinamikom. Na ovom su festivalu svoju karijeru započela poznata estradna imena kao što su Vesna Pisarović, Ivana Kindl, Od srca do srca i drugi.

- Do kraja ožujka traje natječaj za prispijeće novih još neizvođenih i neemitiranih skladbi za ovogodišnji festivalski program nakon čega ćemo odabrati koje pjesme će ići na priredbu i biti objavljene na festivalskom nosaču zvuka - istaknuo je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i dodao da se očekuje izvođenje više od 20 pjesama od kojih će njih desetak izvesti tamburaški sastavi, a ostale solisti tj. pjevači s područja kontinentalne Hrvatske. Već sada su prijavljeni izvođači od Županje do zaključno Zagreba.

Ovih dana dogovoreno je da će izvođače, izuzimajući glazbene sastave, pratiti poznati tamburaški sastav „Rubato“ sastavljen od glazbenika iz novogradiškog i požeškog kraja među kojima su i vrsni tamburaši i studenti glazbe Zlatko Galik i Filip Radić, koji su u nekoliko navrata svirali u tamburaškom orkestru požeških „Zlatnih žica Slavonije“. Kako je poznato tijekom proteklih desetak godina izvođače su pratili požeški tamburaški sastavi „Bekrije“ i „Posegana“ .

I ove godine naglasak će biti dat na poboljšanje produkcije , ponajprije televizijsko snimanje, rasvjetu i poboljšanje zvuka, a očekuje se da će snimka festivala, kao i prošle godine, biti emitirana na desetak lokalnih, regionalnih i tv postaja na državnoj razini među kojima su CMC TV, Jabuka TV, Poljoprivredna TV, DMC TV i drugi.