Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Za Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog 26 milijuna kuna

Tek treća glazbena škola u državi gradi se u Bjelovaru

Za Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog 26 milijuna kuna
1/2
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Nova će zgrada imati niz sadržaja koji će oplemeniti društveni život ove sredine.

Velika je rijetkost na području Hrvatske gradnja novih glazbenih škola, a upravo se jedna od njih samo tri u državi gradi u Bjelovaru, i to u vrijednosti čak 26 milijuna kuna. Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač Glazbene škole u suradnji sa školom ishodila je svu potrebnu dokumentaciju,a upravo je ovih dana učinjen i posljednji korak uoči gradnje, raspisivanje natječaja za izvođača radova.

Vrijednost 246.000 kuna Najam e-bicikala odsad i u Bjelovaru

Županijski novac

Škola će se financirati županijskim sredstvima, a na temelju javnog natječaja izabrani će izvođač graditi zgradu koja će se prostirati na 2730 četvornih metara bruto površine i koja će imati četiri kata. Lokacija je, na oduševljenje ravnateljice Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar Sonje Štefanac, idealna.

– Još je 70-ih godina uočena potreba za povećanjem prostora naše škole i to smo napokon dočekali. Veliki broj generacija koji je prošao kroz našu školu, a koji konstantno ostvaruje velike uspjehe, zaslužan je za ovaj pomak i za trud koji ulaže Bjelovarsko-bilogorska županija da dobijemo novu zgradu. Ovo je divan dio grada, pun zelenila i raznovrsnosti, a našim ćemo ga glazbalima i radom dodatno uljepšati – kazala je ravnateljica Štefanac.

U BLIZINI GLAVNE CESTE U Bjelovaru će se graditi toplice, trebale bi biti gotove za dvije godine

Inače, riječ je o Ulici Vlahe Paljetka 5, nasuprot Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj U školi će, osim učionica, biti i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje, čime će se omogućiti novi i moderan prostor za održavanje kulturno-društvenih sadržaja u gradu. Također, u sklopu gradnje zgrade bit će uređen i okoliš te će se osigurati minimalno 27 parkirališnih mjesta.Škola trenutačno ima oko 400 učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika za koje će se napokon stvoriti uvjeti za adekvatan rad.

Čekanju je kraj

– Od ove škole očekujemo da bude na korist svim učenicima i zaposlenicima, ali i svim građanima Bjelovara. Nova će zgrada imati niz sadržaja koji će oplemeniti društveni život ove sredine. Bit će to funkcionalna i moderna zgrada i svima na usluzi. Na to sam jako ponosan. Nadam se da će generacije koje budu pohađale u školu, kao što su ove do sada, širiti dobar glas o bjelovarskoj glazbenoj školi – rekao je pri raspisivanju natječaja za izvođača radova župan Damir Bajs.

U fazama Bjelovar će graditi novo spremište Arhiva

S njim su se složili i profesori Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, kojima se gradnja nove zgrade nakon čekanja od gotovo pola stoljeća tek sada čini realnom.