Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ulaganja Grada Đakova u sportaše, sport i sportsku infrastrukturu

Teren za mali nogomet s umjetnom travom

Foto: Maja Muškić
U povodu obilježavanja Svjetskog dana sporta natjecalo se 48 učenika

Osim što financijski pomaže rad sportskih udruga na svome području, Grad Đakovo znatna sredstva ulaže i u sportsku infrastrukturu. Gradonačelnik Marin Mandarić sa suradnicima obišao je dva gradilišta višemilijunske vrijednosti, a riječ je o uređenju prostora ispod tribina stadiona NK Croatia i rekonstrukciji korita velikog bazena.

Kućice su postavljene na četiri lokacije Ideja učenika M. Vitmana Postavljeno 25 kućica za ptice, izradili ih đaci

Nadalje, Ugovor o sufinanciranju gradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2019., vrijedan 484.466 kuna, potpisao je nedavno gradonačelnik u Središnjem državnom uredu za sport. Tim će se novcem graditi malonogometni teren s umjetnom travom na Stadionu Đakovo - HNK Đakovo Croatia.

Kada je riječ o sportu, održan je 20. Croatian carp cup Jošava, na kojem su sudjelovale 24 ekipe sa 75 ribiča. Važna je to promidžba kako sporta tako i turističkog potencijala Grada Đakova. Treba spomenuti i da Nogometni klub "Torpedo" iz đakovačkog prigradskog naselja Kuševac ove godine obilježava 50. obljetnicu djelovanja, a tim povodom ovih dana prijateljsku utakmicu na svom terenu odigrali su s NK Interom iz Zaprešića.

Sportske aktivnosti prenose se i na mlade pa je tako Udruga za sport i rekreaciju grada Đakova, u suradnji s Gradom Đakovom, organizirala sportsku manifestaciju povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta. Natjecalo se 48 učenika, odnosno po 16 iz svake od triju đakovačkih osnovnih škola, a natjecanje je održano u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani. Najuspješniji su bili učenici Nazorove škole. 

Đakovo Ministar državne imovine Goran Marić posjetio Đakovo Država na Grad prenijela tri zemljišta - boćalište u Kuševcu, igralište u Đakovu i teren NK u Đurđancima