Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ministar državne imovine Goran Marić posjetio Đakovo

Država na Grad prenijela tri zemljišta - boćalište u Kuševcu, igralište u Đakovu i teren NK u Đurđancima

Đakovo
Foto: Maja Muškić
Grad Đakovo oplemenit će te površine kao javne prostore

Ministar državne imovine Goran Marić uručio je nedavno đakovačkom gradonačelniku Marinu Mandariću tri tabularne isprave radi uknjižbe prava vlasništva Grada Đakova na trima zemljištima. Dva su u prigradskim naseljima - ono u Đurđancima koristi mjesni nogometni klub, a na zemljištu u Kuševcu, uz zgradu osnovne škole, trenutačno je boćarsko igralište.

Đakovo Javna priznanja Đakova Prijave za nagradu Grada i Povelju zahvalnosti

Grad Đakovo planira oplemeniti tu površinu kao javni prostor, u suradnji s tamošnjim Vijećem mjesnog odbora. Treće je zemljište u samome Đakovu, koristi se kao dječje igralište, no nije uređeno. Plan je i taj prostor urediti.

Cilj je raščistiti odnose

– Sveukupno je 15-ak predmeta na kojima intenzivno radimo s Ministarstvom državne imovine. Jedno od gorućih pitanja je i ono Časničkog doma koji koriste braniteljske udruge. Znamo da je Grad Đakovo bio u dugogodišnjem sudskom sporu s RH. Ona je dobila taj spor i upisala se u vlasništvo. Također, tu je i pitanje Doma Mate Korodve u kojem su smještene sve državne službe. Pola nekretnine je u vlasništvu Grada, a pola u vlasništvu države. Cilj nam je da se raščiste odnosi u interesu korisnika i lokalne zajednice – kazao je Mandarić.

S ministrom se razgovaralo i o zemljištu uz gradsko odlagalište otpada Vitika, zgradi Muzeja Đakovštine, kao i o zemljištu uz jezero Jošava gdje je plan urediti reprezentativno turističko izletište.

Komunalni i prometni redari Đakovo ustrojilo prometno redarstvo Komunalni i prometni redari od sada su u službenim plavim odorama

Povijesni napredak

Ministar Marić ocijenio je sastanak predragocjenim te istaknuo kako je u jedinicama lokalne samouprave važno aktivirati državnu imovinu koja je desetljećima bila zapuštena.

– Nijedna nekretnina nije prešla u vlasništvo jedinica lokalne samouprave u posljednjih 25 godina jer to zakonski nije bilo moguće. Mi smo zato izmijenili Zakon upravljanja državnom imovinom – istaknuo je.

Dodao je da time "reanimiraju svaku stopu Hrvatske". Donijeli su, nastavio je, više od 1100 odluka koje se odnose na JLS, kojima je u njihovo vlasništvo prenesena vrijednost veća od milijardu kuna, a tabularnim ispravama još milijardu kuna. Gradonačelnik Mandarić podsjetio je da je nedavno ostvaren povijesni napredak u rješavanju predmeta Grada Đakova, prvi je bio Mimoza.

Alkohol Rasterećenje Ukinut porez na potrošnju pića u ugostiteljskim objektima Reciklažno dvorište Đakovo Potpisan ugovor o dodjeli 3 milijuna kuna za reciklažno dvorište "Vitika"