Izbornik
Naslovnica Županije
Međimurska županija

Terme Sveti Martin prve su hrvatske toplice “prijatelj zdravlja”

CERTIFIKAT je generalnoj direktorici Termi Sveti Martin Nuši Korotaj uručila Dinka Nakić iz HZJZ-a
Foto: Međimurska županija
Program “Živjeti zdravo” Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Terme Sveti Martin dobile su certifikat “Tvrtka – prijatelj zdravlja”, i to kao prve toplice u Hrvatskoj.

Župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti dodjele certifikata naglasio je da je to još jedan primjer visokorazvijene svijesti o važnosti kvalitete radnog okruženja, što rezultira boljom uslugom i zadovoljnim gostima.

– Riječ je o najvažnijem turističkom subjektu u kraju koji nosi oznaku Green destination za dosege u održivom turizmu. Ulaganjem u zaposlenike i razvijanjem svijesti u zajednici direktno pridonosite promociji smjernica i koncepta održivosti Međimurske županije za ovo područje – istaknuo je župan. Riječ je o programu “Živjeti zdravo” Ministarstva zdravstva i HZZO-a, a inicijativa za uvođenje programa potekla je od prve dame Hrvatske, epidemiologinje i sveučilišne profesorice Sanje Musić Milanović. Za dobivanje oznake treba zadovoljiti niz kriterija koji utvrđuje tim stručnjaka HZJZ-a u područjima prehrane, promicanja tjelesne aktivnosti, zaštite zdravlja djelatnika na radnome mjestu, zabrane pušenja i konzumacije alkohola, kao i uređenja okoliša i zaštite zdravlja djelatnika. Dinka Nakić iz HZJZ-a uručila je certifikat generalnoj direktorici Termi Sveti Martin Nuši Korotaj. 

U ŽUPANIJSKOJ vijećnici potpisani su ugovori o financiranju programa i projekata udruga, za što je u blagajni Brodsko-posavske županije osigurano 145 tisuća eura Brodsko-posavska županija Projekti koji podižu kvalitetu života svih stanovnika županije BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Više od 460 tisuća eura za studente, Sveučilište i sport U Okučanima svečano obilježena 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak je najavio nadolazeću Oluju i veliku hrvatsku pobjedu