Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U Zaprešiću, Zelini, jastrebarskom i Dugom Selu

Tijekom kolovoza darivanje krvi

Obilježena 65. godišnjica prve akcije darivanja krvi u RH
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL/Ilustracija
Osim akcija darivanja krvi, društva Crvenog križa na području županije brinu se za svoje sugrađane i na druge načine pa su tako gradska društva CK Jastrebarsko, Samobor, Velika Gorica i Zaprešić organizirala tradicionalno ljetovanje na kojem je sudjelovalo 300 djece s područja Zagrebačke županije

Društva Crvenog križa Zagrebačke županije tijekom kolovoza provodit će redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija. No, s obzirom na epidemiološku situaciju, darivanju neće moći pristupiti svi koji to žele pa neće biti prihvaćeni oni koji su putovali izvan zemlje zadnjih mjesec dana, bili u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji, imali simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje te oni koji su imali koronavirus.

NASTAVAK PROJEKTA “PRSTEN POTPORE” Zagrebačka županija traži 162 pomoćnika u nastavi

Akcije darivanja krvi održat će se u gradovima Zagrebačke županije, 17. kolovoza, Crveni križ dolazi u Dugo Selo, a “svratit će” i u Sveti Ivan Zelinu, gdje će se zadržati i sljedeća dva dana. Darivanje krvi ponovno će se održati u Zaprešiću 22. kolovoza, a u Jastrebarskom 25., 26., 27. i 28. kolovoza. 

Foto: Zagrebačka županija

Osim akcija darivanja krvi, društva Crvenog križa na području županije brinu se za svoje sugrađane i na druge načine pa su tako gradska društva CK Jastrebarsko, Samobor, Velika Gorica i Zaprešić organizirala tradicionalno ljetovanje na kojem je sudjelovalo 300 djece s područja Zagrebačke županije.

U Zagrebačku županiju stiže 100 milijuna kuna bespovratnih potpora Naši će učenici radne vještine stjecati na najsuvremenijim strojevima

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera tijekom lipnja i srpnja boravila su u odmaralištima Crvenog križa u Selcu i Novom Vinodolskom, a osim uživanja u moru i suncu, za njih su bile organizirane brojne sportske i edukativne radionice.