Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Podržalo ih 200-tinjak Ogulinaca

Tradicionalna akcija prvog dana u godini: devet kupača skočilo u jezero Sabljaci

1/7
Kako im prije nekoliko godina nije bio problem okupati se u jezeru, kojega su prije toga morali osloboditi ledenog okova, današnje kupanje u jezeru, čija je temperatura iznosila devet stupnjeva, bilo je pravi užitak

Dvjestotinjak Ogulinaca prvog se dana 2018. godine, kao i prethodne četiri godine, okupilo se na jezeru Sabljaci kako bi podržalo svoje sugrađane u sada već tradicionalnoj akciji kupanja prvoga dana u godini.

Kako im prije nekoliko godina nije bio problem okupati se u jezeru, kojega su prije toga morali osloboditi ledenog okova, današnje im je kupanje bilo pravi užitak. Čak devet Ogulinaca okupalo se u jezeru, čija je temperatura iznosila 9 stupnjeva Celzijusovih, dok ih je vani 'ugrijalo' 11 stupnjeva. Ideja kupanja da Ogulin, osim nekih gradova na moru postane prepoznatljiv po novogodišnjem kupanju, kako je jedan od pokretanja akcije Zvonko Ranogajec prije pet godina rekao, ostala je ista; staviti i grad podno Kleka na listu gradova u kojima srčani kupači skaču na glavu u jezero prvog dana godine i kupaju se bez obzira na vrijeme.

Ove je godine druženje uz jezero Sabljaci, uz koje bi trebao biti izgrađen veliki restoran, organizirala je Turistička zajednica Grada Ogulina. Najmlađi kupač bio je Mate Sertić (20), a najstariji 63-godišnji Zvonko Lipošćak.