Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
OPATIJSKE OPĆINE

Tradicionalni posjet Castelu San Pietro Terme

Svake godine početkom rujna bratski gradovi sudjeluju na ceremoniji obnove prijateljstva gradova, zajedno s njemačkim gradom Bad Salzschlirfomi talijanskim Casolijem.

Izaslanstvo Grada Opatije i triju općina: Lovran, Matulji i Mošćenička Draga proteklog je vikenda boravilo u posjetu prijateljskom talijanskom gradu Castelu San Pietro Terme.

Suradnja dviju jadranskih regija Županiju i talijansku regiju Marche povezuju sport, kultura...

S tim je pitoresknim talijanskim gradićem, koji se nalazi nedaleko Bologne tadašnja Skupština općine Opatija pobratimljena još 1983. godine. Nakon što su formirane današnje lokalne samouprave u Hrvatskoj, pobratimstvo je nastavljeno sa sve četiri jedinice Opatijske rivijere. Od tada svake godine početkom rujna bratski gradovi sudjeluju na ceremoniji obnove prijateljstva gradova, zajedno s njemačkim gradom Bad Salzschlirfomi talijanskim Casolijem. 

Na svečanoj ceremoniji u Gradskoj vijećnici još jednom je potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo među gradovima i narodima, koje danas u Europskoj uniji dobiva i novo značenje europskog građanstva i naroda sa zajedničkom poviješću i tradicijom, a prijem je za čelnike prijateljskih gradova pripremio gradonačelnik Fausto Tinti.

Došao i premijer Otvoreno 6. svjetsko prvenstvo mladih u bridžu u Opatiji

- Veza koju imamo s Castel San Pietro Termama potvrđuje da bratimljenja imaju smisla i donose puno pozitivnog za oba grada te se iz godine u godinu proširuju mogućnosti suradnje, naglasio je zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić.