Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Suradnja dviju jadranskih regija

Županiju i talijansku regiju Marche povezuju sport, kultura...

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Sporazum o suradnji, koji jača veze između dviju obala Jadrana, potpisali su predsjednik regije Marche, Luca Ceriscioli i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji su obnovili prijateljstvo

U okviru Jadransko-jonske inicijative, u gradskoj vijećnici Ancone prošloga je tjedna potpisan sporazum između talijanske regije Marche i Splitsko-dalmatinske županije u nazočnosti mladih sportaša okupljenih na međunarodnom nogometnom turniru “Sve za Jadransko-jonsku makroregiju” u okviru programa teritorijalne kohezije EU.

Srednja Dalmacija i dalje je hit-destinacija Županija u turističkom plusu, a Zlatni rat proglašen najljepšom plažom na svijetu!

Sporazum o suradnji, koji jača veze između dviju obala Jadrana, potpisali su predsjednik regije Marche, Luca Ceriscioli i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji su obnovili prijateljstvo.

– Naše su dvije regije razdvojene samo morem, ali kulturno vrlo bliske, pa imamo mnoštvo zajedničkih razvojnih tema – kazao je župan Boban.

– Danas se makroregija, u najdubljem smislu, razumijeva ne samo kao strategija već i kao mogućnost dijaloga i susreta između naroda, s entuzijazmom mladih i univerzalnim jezikom sporta, u ljepoti zajedništva. Pristup koji omogućuje de facto gradnju makroregije naroda, odličnu priliku za gradnju Europe budućnosti – kazao je Ceriscioli.

Na ribolovnom spektaklu u Komiži “Big Game Fishing” 30 posada iz 10 zemalja Boban: Ovo je potvrda da je Komiža ‘najribarskije misto na svitu’!