Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Godinu dana nakon gradnje sportske dvorane

Tri milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Draškovec

Foto: Međimurska županija
Zbog smanjenja potrebne toplinske energije na godišnjoj razini zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u razred B

Tri milijuna kuna uložit će se u obnovu zgrade OŠ Draškovec, uz koju je prije godinu dana sagrađena sportska dvorana vrijedna pet milijuna kuna. Ugovor su potpisali ravnateljica Margit Mirić i predstavnik zajednice ponuditelja, direktor tvrtke BMD Dražen Bedeković. Oko 1,8 milijuna kuna pokrit će se iz fondova EU, dok će preostalo osigurati Međimurska županija.

Potpisan ugovor s "Prvim korakom" Već petu godinu jedini u državi plaćaju asistente u vrtićima

Zbog smanjenja potrebne toplinske energije na godišnjoj razini zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u razred B. Rekonstruirat će se vanjska ovojnica pročelja, zidova, poda, stropa i krova. Posebnim rampama bit će omogućen pristup i kretanje osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Kotlovnica će biti u potpunosti rekonstruirana ugradnjom dva nova kondenzacijska cirkulacijska zidna uređaja. Predviđena je i zamjena opće rasvjete novim LED svjetiljkama. Ravnateljica Mirić zahvalila je Županiji na brizi i ulaganju u sustav obrazovanja. Škola ima 89 učenika i 36 zaposlenih. Investiciju je pozdravio i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Župan Matija Posavec naglasio je da je ovo još jedna investicija za bolje i kvalitetnije obrazovanje.

– Svjedočimo još jednom investicijskom projektu kojim poboljšavamo uvjete i kvalitetu obrazovnog sustava jer želimo učenicima ponuditi bolje uvjete. Puno ulažemo u obrazovanje i unatoč svim izazovima završavamo nekoliko projekata, a sljedeći korak je skori završetak radova na obnovi dviju škola – rekao je župan.

Međimurska županija Projekt "Korak prema uspjehu" Povezuju poslodavace i slijepe ili slabovidne osobe

Završetak radova očekuje se do kraja godine, a ušteda na toplinskoj energiji bit će godišnje čak 60 posto.