Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekt "Korak prema uspjehu"

Povezuju poslodavace i slijepe ili slabovidne osobe

Međimurska županija
Foto: Međimurska županija
Patrick Galeski, voditelj projekta koji traje 18 mjeseci, ističe da je 12 osoba steklo kvalifikaciju medicinskih masera, sedam aromaterapije, šest wellness-terapije, tri njemačkog i pet engleskog jezika.

Kako povezati poslodavce i nezaposlene slijepe ili slabovidne osobe, time se bavi 1,389.434 kune vrijedan projekt "Korak prema uspjehu" čiji je nositelj Udruga slijepih Međimurske županije, a partneri su Udruga slijepih Zagreb i Udruga slijepih SMŽ-a Sisak.

Pomoć poljoprivrednim proizvođačima Potpore i za obranu od tuče, okrupnjavanje, trajne nasade...

Glavni ciljevi su provedba verificiranih programa obrazovanja, jačanje kapaciteta stručnjaka iz socijalnog sektora i edukacija potencijalnih poslodavaca za uključivanje slijepih osoba na tržište rada. Predsjednica Udruge slijepih i slabovidnih osoba MŽ-a Marija Ciglar kaže da im je želja da se poslodavci, predstavnici partnera, posebno iz sektora zdravstva i turizma upoznaju s korisnicima projekta, a to su nezaposlene slijepe i slabovidne osobe.

Patrick Galeski, voditelj projekta koji traje 18 mjeseci, ističe da je 12 osoba steklo kvalifikaciju medicinskih masera, sedam aromaterapije, šest wellness-terapije, tri njemačkog i pet engleskog jezika.

– Važno je istaknuti da će stručnjaci iz socijalnog sektora kroz projektne aktivnosti poboljšati svoje metode rada s nezaposlenim slijepim i slabovidnim osobama te će im biti bolja potpora pri zapošljavanju – kaže.

Međimurci u metropoli Obogatili grad Zagreb svojim radom, idejama i kulturom

Međimurska županija već godinama ostvaruje odličnu suradnju s Udrugom slijepih.

– Osobe s invaliditetom ne smiju i ne mogu biti isključene iz društva, mora im se pružiti prilika na tržištu rada, kao i uključivanje u aktivnosti udruga. Međimurska županija daje punu podršku Udruzi slijepih i slabovidnih osoba koja provodi brojne aktivnosti, čime šaljemo snažnu poruku integracije i socijalizacije – poručio je župan Posavec.