Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Tjedan filantropije u Osijeku

Tribina, humanitarni sajam, upoznavanje grada...

Tjedan filantropije
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Manifestaciju zajedno organiziraju grad Osijek te zaklade 'Slagalica' i 'Srce grada Osijeka'

Manifestacija 'Tjedan filantropije u Osijeku' održat će se po treći put u tom gradu, a događanja počinju u ponedjeljak, 24. rujna, najavila je u srijedu na konferenciji za novinare osječka dogradonačelnica Žana Gamoš. Manifestaciju zajedno organiziraju grad Osijek te zaklade 'Slagalica' i 'Srce grada Osijeka', a ovu suradnju Gamoš je ocijenila kao "jedinstven primjer suradnje zaklada i jedinice lokalne samouprave”.

Ivica Vrkić produktivnost i zapošljavanje Grad Osijek dodijelio nove potpore poduzetnicima

Govoreći o programu manifestacije upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj je naglasila kako se 'Tjedan filantropije u Osijeku' održava kao dio nacionalnog Tjedna filantropije, a Osijek je jedan od šest gradova u koji u tome sudjeluje.

"Tjedan filantropije počinjemo u ponedjeljak, 24. rujna javnom tribinom 'Filantrop i ja - kako postati dobročinitelj u par jednostavnih koraka', a nastavljamo 26. rujna filantropskom vožnjom tramvajem u kojem će stručni vodič biti  osječka povjesničarka Zlata Živaković Kerže”, rekla je Kaselj.

U četvrtak, 27. rujna, bit će prvi put održano natjecanje 'Amazing race Osijek' tijekom kojeg će natjecatelji upoznati grad tražeći zagonetke na nekoliko gradskih lokacija.

"Tjedan završava 'FilantroPIJOM', humanitarnim "buvljakom" na kojemu sudjeluje devet udruga i dvije zaklade koje će 28. rujna izložiti razne predmete na prodaju, a prihod će biti namijenjen u humanitarne svrhe”, rekla je Kaselj.

Predsjednik Upravnog odbora Zaklade "Srce grada Osijeka" Vladimir Ham rekao je da je „važno da se filantropija živi kroz cijelu godinu”.

"Naše zaklade rade cijele godine na tome da pomažu zajednici u kojoj živimo i  moramo biti svjesni kakav trag svojim djelovanjem ostavljamo. To što ostavljamo nas motivira da radimo i dalje", rekao je Ham.

Ivan Vrkić 45. obljetnica prijateljstva Osijek i Pečuh za bolju prometnu povezanost