Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Nova sportska atrakcija

Trkači će u rujnu “zauzeti” staru jezgru Bjelovara

Utrka u Bjelovaru
Foto: Grad Bjelovar
Prije utrke odraslih održat će se i dječja utrka, a cilj je nakon toga nastaviti druženje na glavnom gradskom trgu – rekao je organizator Nikola Kovaček

U tijeku su organizacija i prijave za novu ideju Sportske udruge GO2 i Društva za sportsku rekreaciju Mali olimpijac, uz potporu Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. Naime, riječ je o gradskoj utrci na pet i deset kilometara koja će se održati 22. rujna, a koja bi tijekom godina trebala postati prepoznatljiva. U organizaciju događaja uključio se i Gradski muzej Bjelovar koji će dan uoči utrke otvoriti izložbu „Da umrem, ne bih stao – arheološke i povijesne priče o trčanju“.

Bjelovarski graničari-husari Prvi put Bjelovarski graničari-husari na 303. Sinjskoj alci

Nagrade za prva mjesta

– Radi se o prvoj bjelovarskoj utrci koju ćemo organizirati s ekipom mladih kineziologa na čelu s Nikolom Kovačekom uoči proslave Dana grada. Smatramo da utrka može postati sportska atrakcija jer će se odvijati u staroj jezgri grada, a u njoj mogu sudjelovati svi punoljetni građani pa očekujemo puno entuzijasta. Svi će sudionici dobiti na poklon promotivne materijale, a prva mjesta dobit će i nagrade kako bismo posebno na sudjelovanje potaknuli sportaše koji se bave trčanjem. U cijelu priču uključio se i Gradski muzej organizacijom izložbe i nadamo se kako će cijela priča postati jedan masovan i prepoznatljiv događaj. Cilj nam je i ovako promovirati Bjelovar, stoga je Grad rado pristao postati pokrovitelj ovog događanja – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak. Uime sportskih udruga GO2 i DŠR Mali Olimpijac, Nikola Kovaček je napomenuo kako su prijave za utrku već započele i interes postoji. Utrka će biti bodovana i rezultati će biti praćeni na internetu. Start rute bit će na korzu u blizini katedrale, a daljnji smjer ići će prema Haulikovoj, Haulikovom prema Šenoinoj ulici, Šenoinom do Šetališta dr. Ivše Lebovića i zatim Franjevačkom ulicom sve do kružnog toka pored Špara i onda natrag.

Street ball turnir

– Organizatori utrke imaju iskustva u sportskom radu s djecom, ali i u sudjelovanju na sličnim aktivnostima diljem Hrvatske. Upravo stoga cilj nam je progurati rekreativna događanja na našem području. Prijatelji i ljudi iz ostalih gradova obećali su nam da će doći na utrku, a neki od gradova su nam i bili uzor u organizaciji. Bio bih zadovoljan s 200 prijava, ali duboko vjerujem da će ih biti i više. Također ćemo održati dječju utrku prije utrke odraslih, a nakon toga želimo nastaviti druženje na glavnom gradskom trgu uz koncert, ali i štandove sa sportskom opremom – objasnio je Nikola Kovaček. Napomenuo je kako će ovo biti samo jedan projekt planiran za rujan, a među događanjima će se naći i street ball turnir na Boriku. Gradonačelnik Hrebak dodao je da će se raditi na razvijanju rekreativnih događanja i formiranju Borika kao sportsko-rekreacijskog centra, te da u taj projekt kreće već nagodinu.

škola Gradsko vijeće Roditeljima 300 kuna od Grada za kupnju radnih bilježnica