Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
opg proizvodi po nižim cijenama

Nova tržnica s ekološkim lokalnim proizvodima od sada u Osijeku

U Osijeku otvorena solidarna ekološka tržnica
1/24
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Tržnica će biti otvorena svakog četvrtka od 17 do 19 sati ispred ulaza u zatvoreni dio glavne tržnice, a sudeći po odazivu Osječana interes za zdravom hranom lokalnog stanovništva je velik

U Osijeku na Gajevu trgu, 11. listopada, otvorila se solidarna ekološka tržnica. Riječ je o tržnici koja omogućava kupnju lokalnih ekoloških proizvoda po veleprodajnim cijenama direktno od proizvođača.

Posebnost je u tome što se želi promovirati i potaknuti domaće OPGove na proizvodnju, kao i lokalno stanovništvo na kupovinu tih proizvoda, odnosno kupnju lokalnih proizvoda po nižim cijenama.

Svi OPG proizvođači mogu ponuditi svoje proizvode uz uvjet da su ekološki certificirani.

Tržnica će biti otvorena svakog četvrtka od 17 do 19 sati ispred ulaza u zatvoreni dio glavne tržnice, a sudeći po odazivu Osječana interes za zdravom hranom lokalnog stanovništva je velik.

Osječki jesenski sajam Osijek Više od 200 domaćih i inozemnih izlagača na Jesenskom sajmu

Udruga Ospera otkrila je kako im je plan svakog četvrtka uvesti i degustaciju nekih od proizvoda s tržnice, a u budućnosti proširititi ponudu i uvesti mogućnost dostave na kućni prag te mogućnost naručivanja ekoloških proizvoda po koje će kupci sami doći i pokupiti ih.

Za ovaj projekt zaslužna je Solidarna Eko Grupa Osijek, odnosno trenutno Udruga Ospera koja vodi projekte SEG-a već 5 godina, no 2019. godine u ožujku prepustit će ga entuzijastičnim i motiviranim ljudima ili udrugama koji su spremni nastaviti s njihovim radom.

Građanski odgoj Pilot projekt Grad Osijek uvodi građanski odgoj i obrazovanje u osnovne škole