Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osijek

Više od 200 domaćih i inozemnih izlagača na Jesenskom sajmu

Osječki jesenski sajam
1/11
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Ravnatelj HPA Zdravko Barać izrazio je zadovoljstvo činjenicom da Jesenski sajam svake godine bilježi rast broja izlagača i broja popratnih aktivnosti, a posebice što je postao središnjim mjestom okupljanja pčelara u Osječko-baranjskoj županiji

Više od 200 domaćih i inozemnih izlagača okupilo se na 21. osječkom Jesenskom sajmu koji je otvoren u petak, a kako je  rekao direktor tvrtke "Osječki sajam" Alen Vukašinović sajam  je programski usmjeren na poljoprivredu i prehranu, posebice pčelarstvo te graditeljstvo i stanovanje.

Vukašinović je na otvorenju rekao i  da će se u sklopu sajma koji traje do nedjelje 7. listopada, uz ostalo, voditi poslovni razgovori hrvatskih i mađarskih gospodarstvenika, izložbe ženskog i braniteljskog poduzetništva te 23. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda. U suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom (HPA) u Osijeku će prvi put  biti održana i priredba "Medni doručak iz hrvatskih pčelinjaka".

Ravnatelj HPA Zdravko Barać izrazio je zadovoljstvo činjenicom da Jesenski sajam svake godine bilježi rast broja izlagača i broja popratnih aktivnosti, a posebice što je postao središnjim mjestom okupljanja pčelara u Osječko-baranjskoj županiji.
Pčelarsku proizvodnju smatramo iznimno važnom, jer se radi o dobro organiziranom sektoru, s više od 400 tisuća pčelinjih zajednica, s više od devet tisuća pčelara i godišnjom proizvodnjom većom od deset tisuća tona meda, poručio je Barać dodavši kako se različitim mjerama, poput Nacionalnog pčelarskog programa, vrijednog 19 milijuna kuna, pčelarskom sektoru osigurati unapređivanje proizvodnje i kupnju nove opreme.

Otvarajući sajam izaslanik predsjednika Vlade dožupan Goran Ivanović istaknuo je kako sajam okuplja gospodarstvenike koji imaju što ponuditi hrvatskom tržištu, a zadaća je politike olakšati im posao.
Podsjetio je kako su Županija i grad Osijek nedavno potpisali ugovor o realizaciji projekta Gospodarskog centra, u sklopu kojeg će se nalaziti i novi sajamski prostor, koji će biti veći i primjereniji za organiziranje velikih sajamskih priredbi, koje su potrebne gradu Osijeku i ovome području.