Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt od 19,3 milijuna kuna

Turisti će već ove zime asfaltom puno brže stizati do Jankovca

Asfaltiranje ceste
Foto: Kristijan Toplak
Zbog rekonstrukcije, do 8. listopada ta će dionica biti privremeno zatvorena radnim danom od 8 do 15 sati

Zbog rekonstrukcije, do 8. listopada bit će privremeno zatvorena županijska cesta od Slatinskog Drenovca prema Planinarskom domu Jankovac te granici Virovitičko-podravske županije. Privremena regulacija prometa trajat će svaki radni dan od 8 do 15 sati. Alternativni će prometni pravac, pak, biti od strane Požeško-slavonske županije, od naselja Velika do Planinarskog doma Jankovac.

Počinju radovi na navodnjavanju Počinju radovi Uskoro 1000 novih navodnjavanih hektara

Asfaltira se, naime, navedena dionica i već ove zime do Jankovca će se moći stići asfaltiranom cestom. Bit će, doduše, postavljen prvi sloj, no i to će put do bisera Slavonije značajno ubrzati. Postavljanje asfaltnog sloja počelo je u srijedu, a radove je obišao i župan Igor Andrović. Rekonstrukcija te ceste stajat će ukupno 19,3 milijuna kuna.

– Asfaltiranjem ove ceste značajno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam Park prirode Papuk, ali i u cijelu Virovitičko-podravsku te Požeško-slavonsku županiju jer će turističke destinacije biti puno dostupnije, i to već ove zime. Doprinijet će to razvoju ovog dijela Hrvatske i Virovitičko-podravske županije – istaknuo je župan Andrović.

Asfaltira se 9,1 kilometar ceste. Širina ceste od Slatinskog Drenovca do Jankovca bit će 5 metara, a od Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije 4,5 metra.

Potpis ugovora Pomoć lovačkim društvima Županija će sa 150.000 kuna osigurati lovišta