Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Projekti brodske Razvojne agencije

TURN i Challenge IT za pomoć poduzetnicima i nezaposlenima

projekat Challenge IT i Turn
1/6
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Projekt TURN vrijedan je 339 tisuća kuna i financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a cilj mu je omogućiti malim i srednjim poduzetnicima uvjete za rast i razvoj

Razvojna agencija Slavonskog Broda predstavila je dva EU projekta koja će omogućiti razvoj kompetencija na području gospodarstva, informatike, poduzetništva i drugih područja koja pružaju veću mogućnost zaposlenja, ali i samozapošljavanja. Projekt TURN vrijedan je 339 tisuća kuna i financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a cilj mu je omogućiti malim i srednjim poduzetnicima uvjete za rast i razvoj.

Prema riječima direktora agencije Dejana Vuksanovića, u sklopu ovog projekta provest će informativnu kampanju i radionice, a organizirat će i Innet forum te konferenciju o EU projektima i mogućnostima alternativnih izvora financiranja za početak ili razvijanje biznisa. Cilj 898 tisuća kuna vrijednog projekta Challenge IT, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, jeste pridonijeti zapošljavanju nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina identificiranih velikom strategijom razvoja ljudskih potencijala te osnovnoškolaca i srednjoškolaca ruralnog područja Brodsko-posavske županije.

Opća bolnica Slavonski Brod Energetska obnova Brodska bolnica uskoro u novom ruhu