Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
kneževi vinogradi

Turnir mladih sastava Dinama, Hajduka, Sarajeva, Olimpije...

Borac cup
1/3
Foto: Kneževi Vinogradi
Na 5. međunarodnom kupu NK Borca natjecat će se 32 sastava iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine

Kraj kolovoza u Kneževim Vinogradima rezerviran je za nogomet, za 5. međunarodni kup NK Borca. Prije početka nove školske godine, Kneževi Vinogradi nakratko postaju centar dječjeg nogometa u Baranji, a na nogometne terene 26. i 27. kolovoza istrčat će čak 32 sastava dječaka rođenih 2013. godine (U-11).

Značajan turnir

Svaki sportski događaj u Općini Kneževi Vinogradi dočekuje se s posebnom radošću, a posebice oni koji se odnose na najmlađe, pa će tako biti i ove godine. Škola nogometa NK Borac iz Kneževih Vinograda organizator je tog dvodnevnog međunarodnog nogometnog turnira na kojem će uz sastave iz Hrvatske nastupiti i mali nogometaši iz Mađarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Da se radi o važnom sportskom događaju potvrđuje i dolazak malih nogometaša naših prvoligaških klubova Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke, Lokomotive te inozemnih klubova ljubljanske Olimpije, Sarajeva, C. zvezde, Vojvodine, Ferencvarosa, budimpeštanskog MTK i drugih. S obzirom na ugled klubova koji su na turnir poslali svoje male nogometaše, Međunarodni kup NK Borca zasigurno je jedan od najznačajnijih takvih turnira u Hrvatskoj i susjednim zemljama, a može se očekivati da se među mladim talentima koji će istrčati na nogometne terene Sportsko-rekreacijskog centra Kneževi Vinogradi krije i poneko buduće veliko nogometno ime. Nije to jedini događaj koji organizira NK Borac, a glavni je cilj kluba i trenera Ivice Plantosara djeci ponuditi kvalitetan sadržaj.

Promocija Baranje

- Moramo naglasiti koliko nam znači potpora Općine i načelnika Vedrana Kramarića. S nama je od početka priče i bez njega ne bismo mogli ništa. Inače, turnir smo počeli organizirati kada sam preuzeo školu nogometa. Na početku nije bio tako velik, ali je malo pomalo rastao. Glavni nam je cilj u školi nogometa pružiti djeci kvalitetan sadržaj i odvući je od ekrana jer je to jako bitno za njihovo psihofizičko stanje. To rezultira kvalitetnim turnirima, a imamo i nekoliko dječaka koji su otišli u Osijek i druge veće klubove, cilj nam je da im budemo odskočna daska. Promocija Baranje je također bitna i od turnira korist ima cijela lokalna zajednica, ugostiteljski objekti i drugi. Nije to jedini turnir koji organiziramo. Jedan je u sklopu praznika za 1 svibnja, također međunarodni, a drugi je malonogometni turnir koji traje 10-15 dana - rekao je Plantosar.

Kneževi Vinogradi kneževi vinogradi Briga za najmlađe – nagrade, stipendije, nova igrališta... Kneževi Vinogradi kneževi vinogradi Sve veći broj turista uzrokovao porast broja smještajnih kapaciteta POSJETITELJE privlače jedna od najmodernijih vinarija u ovom dijelu Europe, 500 godina star podrum Belje, panoramske vinske ceste, male obiteljske vinarije sa stoljetnom tradicijom i nepregledni vinogradi okupani suncem Jedinstvena vinska arhitektura Vinatlon privukao 2000 posjetitelja u Zmajevac