Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
kneževi vinogradi

Briga za najmlađe – nagrade, stipendije, nova igrališta...

Kneževi Vinogradi
1/3
Foto: Kneževi Vinogradi
Načelnik Vedran Kramarić podijelio je nedavno vrijedne nagrade najuspješnijim učenicima, a ističe da Općina ulaže znatna sredstva u projekte i mjere za djecu i mlade

Da je ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece i mladih najisplativija investicija, znaju i u Općini Kneževi Vinogradi, koja je kao i prijašnjih godina nagradila najuspješnije osmaše iz osnovnih škola te najuspješnijeg srednjoškolca s područja općine vrijednim nagradama.

Laptop na dar

Načelnik Vedran Kramarić podijelio je nedavno vrijedne nagrade najuspješnijim učenicima. Općina je najbolje osmaše Frana Petričevića iz OŠ Kneževi Vinogradi i Ester Anđal iz OŠ Zmajevac nagradila potporom u iznosu vrijednosti kompleta knjiga za sljedeću školsku godinu i tabletima. Za najboljeg srednjoškolca na temelju javnog poziva proglašen je Valentino Rabi, čiji je odličan uspjeh – prosjek ocjena 5,0, nagrađen potporom u vrijednosti od 132 eura, laptopom i sezonskom ulaznicom za bazene na Sportsko-rekreacijskom centru Kneževi Vinogradi.

– Uz navedene mjere poticanja obrazovanja, a kako bi se pomoglo roditeljima s područja Općine Kneževi Vinogradi te omogućili što bolji uvjeti života za djecu i mlade Općina već godinama ulaže znatna sredstva u projekte i mjere s ovog područja – počevši od skrbi po rođenju, za što Općina iz proračuna izdvaja 265 eura za svako prvorođeno dijete u obitelji te 398 eura za drugo dijete i nadalje – navodi načelnik Kramarić.

Općina u suradnji s Osječko-baranjskom županijom sudjeluje u projektu "Školski obrok za sve" putem kojeg se osigurava besplatna prehrana za svu djecu u osnovnim školama, a od lani je u OŠ Kneževi Vinogradi uveden i produženi boravak. Općina sufinancira i nabavu školske opreme. Svojim srednjoškolcima općina pokriva kompletan trošak autobusne karte, a ovisno o uspjehu i socijalnom statusu stipendira ih i na mjesečnoj razini.

Od paketića do ljetovanja

Općina znatno ulaže i u aktivnosti za provođenje slobodnog vremena i potreba djece. Tako se svake godine sufinancira odlazak djece na ljetovanje u Dramalj, tijekom božićnih blagdana svako dijete dobije na dar prigodni božićni paketić, općina za svako dijete osigurava besplatne ulaznice za bazene na SRC Kneževi Vinogradi, a poseban se naglasak stavlja i na sportske aktivnosti pa je tako i u svakom naselju općine u zadnjih nekoliko godina izgrađeno multifunkcionalno igralište...

– Svim navedenim mjerama želi se djeci i mladima te njihovim obiteljima osigurati bolji život i dati prilika za ostanak na ovom ruralnom prostoru koji iz godine u godinu postaje sve atraktivnija sredina za življenje i planiranje budućnosti. U prilog tome ide i podatak da je Općina u sklopu svoje demografske mjere kupnje/izgradnje stambenog objekta u zadnjih pet godina dodijelila 52 potpore, što znači da su 52 obitelji izabrale Općinu Kneževi Vinogradi kao mjesto za život, rad, osnivanje obitelji i stvaranje budućnosti – zaključuje načelnik.

Kneževi Vinogradi kneževi vinogradi Sve veći broj turista uzrokovao porast broja smještajnih kapaciteta POSJETITELJE privlače jedna od najmodernijih vinarija u ovom dijelu Europe, 500 godina star podrum Belje, panoramske vinske ceste, male obiteljske vinarije sa stoljetnom tradicijom i nepregledni vinogradi okupani suncem Jedinstvena vinska arhitektura Vinatlon privukao 2000 posjetitelja u Zmajevac OSIM stvaranja nužnih uvjeta za rad općinske uprave, cilj je jačanje lokalne samouprave, što će indirektno doprinijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji ovog područja Jačanje lokalne samouprave Općina Kneževi Vinogradi gradi novu zgradu općinske uprave