Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
IZLOŽBA U MEĐIMURJU

U 40 godina Matica je objavila čak 120 knjiga

Foto: Međimurska županija
Predsjednik Matice hrvatske u Čakovcu Zoran Turk naglasio je da je njegova vizija rada stvoriti "mali institut Međimurja" koji bi njegovao i jačao identitet Međimurja

Izložbom "Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu – nositelj kulturnog identiteta Međimurja" započeo je program obilježavanja Dana Matice hrvatske u Čakovcu. Predsjednik Matice hrvatske u Čakovcu Zoran Turk naglasio je da je njegova vizija rada stvoriti "mali institut Međimurja" koji bi njegovao i jačao identitet Međimurja.

– U godini kada je Matica hrvatska obilježila 180 godina djelovanja, čakovečki Ogranak nagrađen je, treći put, Zlatnom poveljom Matice hrvatske za knjigu Ignacija Aurelija Fesslera "Tri prijatelja iz Novog Zrina". Knjiga je krajem 2022. tiskana u sklopu Bibliothece Murodravane, zajedničkog projekta Međimurske županije i Ogranka Matice hrvatske – kazao je župan Matija Posavec i dodao da je sa 130 članova čakovečki Ogranak i dalje najaktivniji u Hrvatskoj, a sad se može reći i najnagrađivaniji. Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je kako je Matica hrvatska institucija koja već gotovo dva stoljeća neumorno radi na čuvanju nacionalnog identiteta.

I saborski zastupnici Andreja Marić i Dražen Srpak čestitali su na obljetnici. Autorica izložbe Maja Žvorc rekla je da je u 40 godina vremena aktivnog djelovanja objavljeno više od 120 knjiga i 50 periodičnih časopisa.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA "Međimurskom konju prijeti izumiranje, ali može se spasiti" 100. obljetnica županijske bolnice Čakovec Predstavnici Županijske bolnice Čakovec i Županije kod predsjednika države 'Bolnica je građanima ujedno i ponos i simbol zajedništva' Palača staroga grada Čakovec Novi, atraktivni sadržaji U obnovu ide i palača Staroga grada u Čakovcu