Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Obljetnica

U akciji "Kopački rit" život izgubila četiri hrvatska vojnika

Polaganje vijenaca povodom 27. godišnjice vojno-policijske akcije 'Kopački rit'
1/17
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Cilj akcije, koja se događala 17. i 18. prosinca, bio je onemogućiti neprijatelju prilaz sjevernim dijelovima grada Osijeka, stabilizirati sjevernu crtu obrane na području Baranje i potisnuti ih u dubinu Kopačkog rita, što je i ostvareno

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa na Biljskoj cesti i spomenika poginulim braniteljima obilježena je u utorak 27. obljetnica zajedničke vojno – policijske akcije "Kopački rit".

Cilj akcije, koja se događala 17. i 18. prosinca, bio je onemogućiti neprijatelju prilaz sjevernim dijelovima grada Osijeka, stabilizirati sjevernu crtu obrane na području Baranje i potisnuti ih u dubinu Kopačkog rita, što je i ostvareno.

Otkrivanje biste Miji Kišpatiću Aleja osječkih velikana U osječkom Rondelu velikana otkrivena bista Miji Kišpatiću

Poginula su pri tome četiri pripadnika hrvatske vojske, a ranjeno je pet pripadnika tadašnje IV. policijske postaje Beli Manastir.

Poginulima su počast odali u ime ministra unutarnjih poslova načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Antun Blažević, kao i predstavnici lokalne vlasti te udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

19. godišnjica Na spomenik prvom hrvatskom predsjedniku položeni vijenci i svijeće