Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ljetni praznici koriste se za uređenje škola u Međimurju

U Centar kompetentnosti za strojarstvo ulažu 50 milijuna kuna

1/2
Foto: Međimurska županija
Potpisani su ugovori o uređenju osnovnih škola u Šenkovcu, Domašincu i Goričanu, a novo krovište dobiva i Graditeljska škola Čakovec

Tri međimurske osnovne škole dobit će nova krovišta, a u Graditeljskoj školi Čakovec potpisan je ugovor koji omogućava početak statičke obnove predvorja zgrade i njegovu sanaciju. Nastavak je to ciklusa investicija u najsloženiji školski kompleks u županiji.

Županijska skupština 'Nema govora o spajanju Županijske bolnice Čakovec s bolnicama u Varaždinu i Koprivnici'

– Graditeljska škola Čakovec sastoji se od četiriju objekata od kojih su Učenički dom i školske radionice već obnovljeni, a sada je na red došla i škola. Školska zgrada stara je više od 40 godina i pomalo je nevjerojatno da kao takva sadrži najsuvremeniju računalnu opremu, stoga smo u dogovoru s osnivačem odlučili krenuti u rekonstrukciju predvorja, što je ujedno preduvjet za energetsku obnovu – kaže ravnatelj Zvonko Ladić, koji je potpisao ugovor s Goranom Kneževićem, predstavnikom tvrtke Spe-Ing. Do početka školske godine 2019./2020. radovi bi trebali biti završeni.

Slijede novi projekti

Župan Matija Posavec rekao je da su ljetni praznici najbolje vrijeme za investicije u školstvo, a njihov cilj je omogućavanje što kvalitetnijih radnih uvjeta učenicama i nastavnicima u novoj školskoj godini.

– Potpisan je ugovor koji označava početak obnove predvorja zgrade, nakon čega planiramo izvršiti kompletnu energetsku obnovu Graditeljske škole kao jedan u nizu projekata u ovom školskom kompleksu. Međutim, ne stajemo ni nakon energetske obnove škole jer tada slijedi početak gradnje financijski najvećeg i najizdašnijeg projekta, Centra kompetentnosti iz područja strojarstva vrijednog 50 milijuna kuna, što će biti sufinancirano iz EU.

Promocija Otpjevali "Međimurje, tak mi fališ"

Vrijednost radova iznosi 953.503 kune s PDV-om, a Međimurska županija projekt sufinancira sa 600.000. Potpisani su i ugovori o izvođenju radova na rekonstrukciji krovišta na školskim zgradama u Domašincu, Šenkovcu i Goričanu. OŠ Goričan je nakon dugo vremena dobila novu školsku dvoranu, a sad je na red stigao projekt obnove krovišta škole. Župan Posavec potpisao je ugovor s direktorom tvrtke Gradis Hrvojem Lonjakom.

– Po završetku te investicije raspisat ćemo natječaj za izvođača radova koji će izvršiti cjelovitu obnovu školske zgrade što je još jedan od višemilijunskih projekata u obrazovanju – dodao je.

Prije nekoliko mjeseci OŠ “Petar Zrinski” u Šenkovcu energetskom je obnovom već dobila potpuno nov izgled, a najveći projekt u općini Domašinec je gradnja školske dvorane s dogradnjom šest učionica koje će omogućiti stvaranje uvjeta za jednosmjensku nastavu.

Stranci hvale raznovrsnost Najveća nam je prednost bogat riblji fond

Radovi vrijedni 1,1 mil. kuna

Župan je najavio i novi krug projekata energetske obnove zgrada osnovnih škola u Hodošanu, Vratišincu, Macincu, Podturnu, Donjoj Dubravi i Draškovcu, kao i u Graditeljskoj školi Čakovec. Za izvođača radova na rekonstrukciji krovišta u Domašincu odabrana je tvrtka Kabel – Mont, a ugovor je potpisao direktor Danijel Tomašek. Tvrtka Gradis izabrana je za izvođača i u Šenkovcu. Vrijednost triju ugovora je 1,169.846 kuna, a izvođači su složni da bi radovi trebali biti privedeni kraju do početka nove školske godine. 

Jedinstveni u Hrvatskoj s projektom "Najbolje 'z Međimurja" Kupcima nude domaće namirnice bez posrednika i niže cijene