Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Stipendiranje

U deset godina isplaćeno pola milijuna eura za 500 učenika

storyeditor/2024-06-14/MZC.png
Stipendiranje učenika

Župan Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurja Dražen Novak potpisali su sporazum o sufinanciranju stipendija za 94 učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zvanja. Međimurska županija ulaže 37.600 eura za stipendije u školskoj godini 2023./2024., koje će Obrtnička komora, sukladno ovom sporazumu, isplatiti stipendistima u jednokratnom pojedinačnom iznosu od 800 eura. Polovica pojedinačnog iznosa osigurana je u županijskom proračunu, a drugu polovicu sufinanciraju općine i gradovi u kojima učenici žive, izvijestila je Županija koja projekt provodi od 2003., a danas su u sufinanciranje stipendija uključeni i međimurski gradovi i općine.

– Tijekom deset godina provođenja ove jedinstvene mjere u Hrvatskoj više od 500 učenica i učenika steklo je zvanja u obrtništvu, u što je uloženo oko pola milijuna eura, a čime je međimursko gospodarstvo osnaženo kvalitetnim domaćim kadrom – istaknuo je župan Posavec i pohvalio angažiranost Obrtničke komore Međimurja. 

 

storyeditor/2024-06-14/MZb.jpg Ulaganja u razvoj najveće međimurske općine Zajedno grade centar za starije i nemoćne u Nedelišću storyeditor/2024-06-14/MZA.jpg 28. studenog proglašen je Danom međimurske popevke 'Međimurske popevke su i priče predaka, odraz tuge i radosti' Nagrade za učenike U čast akademiku Učenicima prvi put dodijeljene nagrade 'Dragutin Feletar'